Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Međimurju održan najveći motociklistički događaj - Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia utrka

Datum objave: 2. svibnja 2022.

Na sam Dan Međimurske županije, 30. travnja, u Donjem Kraljevcu održan je najveći motociklistički spektakl Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia, utrka koja se nakon deset godina vratila u Hrvatsku, prva je od 11 utrka Svjetskog prvenstva u 2022. godini.

Pred više od 6 000 gledatelja, 16 najboljih vozača svijeta odmjerilo je snage, praćenih fantastičnom atmosferom na stadionu. Utrke su se prenosile u 40 zemalja svijeta preko Discovery Sport Eventa i Eurosporta.

Međimurje ima gotovo pola stoljeća dugu tradiciju ovog popularnog i adrenalinskog sporta koji je osvojio srca najmlađih i najstarijih gledatelja. Činjenica da se ovakav spektakl održao po prvi put u Hrvatskoj, i to upravo u Međimurju koje s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, potvrda je prepoznavanja našeg identiteta i vrijednosti.

Poljak Bartosz Zmarzlik, dvostruki svjetski prvak i predvodnik vozača iz cijelog svijeta, pobjednik je prve utrke za svjetsko prvenstvo. Drugoplasirani je bio Maciej Janowski, također Poljak, a treći Danac Mikkel Michelsen, kojemu je to bio prvi nastup na Grand Prixu.

Sljedeća utrka na rasporedu je 14. svibnja u Varšavi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content