Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano obilježen dan graditeljske škole

Datum objave: 29. travnja 2022.

Proslavi Dana Međimurske županije priključila se i Graditeljska škola Čakovec obilježivši svoj 61. rođendan. Svečanost je započela prizorom „Oproštaj Katarine i Petra“ koji su izveli učenici Nikolina Plevnjak i Lovro Blažon.

Graditeljska škola Čakovec osnovana je 1961. godine kao Građevinska tehnička škola i desetljećima radi na odgoju i obrazovanju vrsnih graditelja u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, pa i šire. Danas školu pohađa 530 učenika u 34 razredna odjela, te je rasadnik vrsnih graditelja u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, što je važno s obzirom na to da u gospodarstvu Međimurja graditeljstvo zauzima poziciju važne djelatnosti.

„Naša škola proširila je paletu četverogodišnjih programa te zaokružila obrazovanje kadrova koji će djelovati na svim poslovima izgradnje i osmišljavanja interijera i eksterijera primjerenih potrebama današnjeg čovjeka“, istaknuo je ravnatelj Srnec.

Međimurska županija kontinuirano ulaže u kvalitetnije obrazovanje sa željom osiguravanja boljeg standarda međimurskog obrazovanja, a uspješnim korištenjem europskih fondova županija je u mnogočemu primjer dobre prakse.  „Drago mi je da smo u proteklom vremenu uspjeli obnoviti zgradu škole, Učenički dom, Radionice za praktičnu nastavu i vanjsko pročelje sportske dvorane Graditeljske škole.“, rekao je župan Posavec naglasivši kako županija sustavno radi na tome da odgojno-obrazovni proces prilagodi potrebama tržišta i promišljajući budućnost temeljem vizije i strategije.

Na svečanosti je otvorena izložba najboljih radova učenika Odjela likovne umjetnosti i dizajna, Odjela grafičke tehnologije, Odjela graditeljstva i geodezije, što je rezultat zajedničkog rada učenika i nastavnika u redovnoj nastavi te izvannastavnim aktivnostima. Na kraju programa nastupili su  bivši učenici Graditeljske škole, s pjesmom Tu dobri su ljudi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content