Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Koncert Tereze Kesovije odgođen na početak lipnja, u subotu bogat program Dana Međimurske županije

Datum objave: 29. travnja 2022.

Veliki koncert Tereze Kesovije kojim su trebali završiti ovogodišnji Dani Međimurske županije prolongiran je na početak lipnja zbog zdravstvenih razloga, no u subotu nas očekuje bogat cjelodnevni program koji će kulminirati najvećim sportskim događajem u povijesti Međimurja – Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia.

Sam Dan Međimurske županije obilježava se 30. travnja u spomen na velikane Petra Zrinskog i Frana Krstu Frankopana koji su tog datuma 1671. godine pogubljeni, stoga će u subotu obilježavanje započeti mimohodom povijesnih postrojbi od 9:30 sati. Točno u podne povijesne postrojbe postrojit će se na Trgu Republike u Čakovcu, a postrojavanju će prethoditi svečano misno slavlje u Crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

U Gardinovcu će se od 12:00 sati održati domjenak zahvale Mateje Vranović, najuzornije hrvatske seoske žene za 2021. godinu, a povodom Dana plesa Studio Vivona na Trgu Republike u Čakovcu predstavit će moderni ples nastupom u 12:30 sati.

U isto vrijeme u jezeru Starog grada Čakovec održat će se Dan lovnog kulinarstva u organizaciji Lovačkog saveza Međimurske županije koji će pripremiti 1500 porcija lovačkog gulaša i roštilja, a nastupit će i rogisti Lovačkog saveza MŽ.

Cjelodnevni program kulminirat će najvećim sportskim događajem u povijesti Međimurja – Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia koji će okupiti šesnaest najboljih speedway vozača na svijetu u Donjem Kraljevcu u 19:00 sati.

Ovogodišnji Dani Međimurske županije završit će još jednom sportskom poslasticom, kao što i priliči Europskog regiji sporta u 2022. godini – Dani sporta koji su zbog lošeg vremena bili odgođeni, održat će se u nedjelju, 1. svibnja u jezeru Starog grada Čakovec i na Trgu Republike od 10:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content