Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sveti Juraj na Bregu obilježava svoje dane, na svečanoj sjednici uručena općinska priznanja

Datum objave: 27. travnja 2022.

Dan Općine Sveti Juraj na Bregu obilježava se uz blagdan svetog Jurja, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu. Obilježavanje Dana općine počelo je još u ponedjeljak biciklističkom manifestacijom BIMEP, zahuktalo se šahovskim turnirom u Domu kulture Murai u Pleškovcu, a proslava će se kroz razne sportske i kulturne događaje nastaviti sve do 1. svibnja i kuhanje prvomajskog graha na nogometnom igralištu u Malom Mihaljevcu.

Okupljene uzvanike pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Kovačić  i načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, a svečanosti su nazočili saborske zastupnice Boška Ban-Vlahek i Andreja Marić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i župnik Župe Sv. Juraj na Bregu Ivica Puškadija.

Kako i priliči, svečana sjednica Općinskog vijeća koristi se i za uručenje priznanja onim organizacijama i ljudima koji su po svom karakteru i djelovanju prvaci društvenih kretanja. Zlatnik „Grb Općine Sveti Juraj na Bregu“ uručen je Mirjani Korunić, zaljubljenici u međimursku kulturnu baštinu koja je dulje od 20 godina članica KUU Zasadbreg i 15 godina njezina predsjednica. Aktivno i vrlo angažirano sudjeluje u folklornoj, vokalnoj, maškarskoj i etno-sekciji. Priznanje za iznimno djelovanje u području zdravstva i socijalne skrbi dodijeljeno je Klari Klobučarić, magistri sestrinstva koja se tijekom rada u Domu zdravlja posebno angažirala u grupama za potporu dojenju, a za vrijeme epidemije koronavirusa požrtvovno je radila u Covid ambulanti i mobilnom timu Doma zdravlja. Priznanje za iznimno djelovanje u području umjetnosti i kulture pripalo je Mariji Jambrović, a za iznimno djelovanje u području sporta i tehničke kulture „NK „Zasadbreg 77“ koji slavi svoju 45. obljetnicu postojanja i sportskog djelovanja.  Priznanje za iznimno djelovanje u području gospodarstva uručeno je Accredu d.o.o., jedinstvenoj turističkoj destinaciji u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a priznanje za iznimno djelovanje u području rada udruga pripalo je Pjevačkom zboru „Sveti Juraj na Bregu“.

Na svečanoj sjednici nastupili su Muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu i KUU Zasadbreg.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content