Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najbolja strukovna škola u Hrvatskoj obilježava svoj dan – 28. rođendan Gospodarske škole Čakovec

Datum objave: 27. travnja 2022.

Dan škole poseban je dan u životu i radu svih koji svakodnevno radimo i boravimo u njoj. Svaka škola ima svoju povijest i svoju priču, a naša je službeno započela 1994. godine. Tijekom tih 28 godina možemo se ponositi mnogim uspjesima i rezultatima. Ono što obilježava ovu školu su nastavnici različitih zanimanja koji svoje teoretsko i praktično znanje i vještine prenose na učenike i pripremaju ih za budućnost. Kao srednja strukovna škola obrazujemo učenike u 4 različita obrazovna sektora za koja su potrebne različite praktične vještine, različita znanja i različite kompetencije kako bi naše učenike pripremili za tržište rada, ali i za cjeloživotno učenje.“, istaknula je u svom govoru ravnateljica Gospodarske škole Čakovec Vesna Stunković.

Gospodarska škola Čakovec, kao i sve međimurske srednje škole, posljednjih je godina zaista izrasla u jednu od najkvalitetnijih strukovnih škola, što potvrđuje nagrada Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore za najbolju školu u Hrvatskoj u području strukovnog obrazovanja i Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a kruna rada i truda svih djelatnika i učenika stigla je prošle godine kada im je uručena nagrada Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja „Šegrt Hlapić“ za najbolju strukovnu školu u Hrvatskoj za 2021. godinu. Uz to, prva su škola u Hrvatskoj koja je nabavila pogon za izradu soka vrijedan 584.030,25 kuna, no svega toga ne bi bilo bez vrijednih učenika i djelatnika. Na svim tim uspjesima zahvalio im je župan Međimurske županije Matija Posavec koji im je uputio čestitke povodom 28. rođendana škole. Dodao je da je projekt kompletne obnove Gospodarske škole Čakovec sljedeći veliki projekt u međimurskom obrazovanju koji je spreman i koji će se kandidirati za raspoloživa europska sredstva.

Učenici oduševili revijama, izložbama i pjesmom, uručena priznanja sudionicima natjecanja

Svečanoj priredbi prethodile su dvije radionice vezane uz međimurske tradicijske običaje na kojima su učenici učili kako izraditi crne pisanice i cvijeće od krep papira, a održane su u Muzeju Međimurja Čakovec. Radovi učenika izloženi su u školi tijekom svečanosti na kojoj su nastupili Zbor djelatnika i učenika. Učenice Petra Balog, Klara Težak, Marija Harambaša i Maja Ignac izvele su recitacije i pjesme. Učenice 2.MT razreda pod vodstvom profesorice Jadranke Prošev izradile su etno bluze inspirirane tradicijskom nošnjom s motivima licitarskog srca koje su predstavljene revijom, a podijeljene su i nagrade učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima. Održana je i revija inspirirana međimurskim običajima u proljeće, a na samom kraju profesorica Rusa Trajkova predstavila je izložbu radova učenika iz zanimanja pismoslikar.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content