Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U centru Zagreba najavljena manifestacija „Urbanovo“

Datum objave: 26. travnja 2022.

U sklopu Dana Međimurske županije proteklog se vikenda u Cheese & Wine baru u Zagrebu održalo druženje zagrebačkih Međimuraca i njihovih prijatelja prilikom najave manifestacije "Urbanovo 2022.“

Nakon što se protekle dvije godine Urbanovo održavalo u ponešto izmijenjenoj verziji zbog pandemijskih uvjeta, vrijeme je da mu se vrati stari sjaj te da se što više ljudi izvan Međimurja upozna s ovom manifestacijom. Upravo je zato bilo predstavljeno u metropoli suradnjom Društva Međimuraca u Zagrebu, Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“  i Međimurske županije. Najavi manifestacije nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec te predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ David Štampar.

Predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu, Matija Kikelj, tom je prilikom istaknuo: „Velika nam je čast što u samom srcu metropole imamo priliku predstaviti manifestaciju Urbanovo koja već niz godina oduševljava i nas Međimurce i naše goste. Posebno smo ponosni na vinsku kartu Međimurja čiji se dio danas prezentira, kao i na vrijednosti koje kao Zajednica Zagrebačkih Međimuraca živimo i promičemo – umjerenost, radišnost i poniznost. Stoga pozivamo da posjetite Međimurje i manifestaciju Urbanovo.

Svoja su vina, koja će biti dostupna i na samom Urbanovu, predstavile poznate međimurske vinarije Štampar, Preiner, Podrum Štrigova, Kerman, Medenjak Knehtl i Dvanajščak Kozol, a uz to, svi prisutni uživali su u mesu s tiblice i rezanoj šunki.

Predstavljanje je održano u okviru Dana Međimurske županije koji traju od 18. do 30. travnja, a župan Posavec zahvalio je Društvu Međimuraca u Zagrebu na inicijativi i promociji međimurskog identiteta, kulture i enogastronomije u metropoli.

Ugodnu atmosferu upotpunio i uljepšao je svojim notama međimurski pijanist Nikola Grabar. Druženju su se odazvali i brojni zagrebački Međimurci te istaknute osobe iz  društvenog, gospodarskog i umjetničkog života.

Samo Urbanovo tradicionalno će se održati u svibnju, i to od 13. do 15. svibnja kako bi se novoj generaciji vinskih hedonista prikazalo ono najbolje od međimurskih vinara na lokacijama u Štrigovi i Svetom Urbanu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content