Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osma samostalna izložba Miroslave Novak Hranjec predstavljena po nazivom „Vuprem oči“

Datum objave: 26. travnja 2022.

Nakon otvorenja izložbe svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina i gostujuće izložbe „Juraj Rattkay Velikotaborski“, u okviru kulturnog programa Dana Međimurske županije predstavljena je još jedna izložba, i to izložba fotografija omiljene međimurske fotografkinje i fotoreporterke Miroslave Novak Hranjec.

Miroslavine fotografije dobro su poznate međimurskoj publici, no posljednjih godina sve su poznatije i širom naše županije. Njena fotografija „Dvije duge u Međimurju“ bila je pobjednička fotografija u izboru za svjetski meteorološki kalendar 2019. godine, a veliko priznanje stiglo joj je i 2020. Godine kada je još jedna njena fotografija „Zrcalni oblaci“ izabrana za kalendar.

„Vuprem oči“ njena je osma samostalna izložba, a inspiraciju za naziv izložbe našla je u svom rodnom kraju. Kako je poručila na otvorenju, svaki djelić Međimurja krije prekrasne skrivene kutke koje ponekad ne primijetimo, a ponekad je samo potrebno malo „vuprti“ oči.

Otvorenju i ove izložbe nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio Miroslavi što nastavlja promovirati ljepote našeg malog „falačeca med Murom i Dravom“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content