Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Markovo u Selnici – Uz Dane općine uručena priznanja i svečano otvoren novi općinski vrtić

Datum objave: 25. travnja 2022.

Općina Selnica uz blagdan Markova, 25. travnja, slavi zaštitnika svoje župe, a ujedno obilježava i Dane općine za koje je pripremljen bogat program.

Najvažniji dio proslave Dana općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Selnica koja je održana na samo Markovo, a nazočili su joj brojni uzvanici i mještani općine koje je uvodno pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Nikola Hren. Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević u svom se govoru osvrnuo na brojne realizirane projekte i planove za budućnost kojih ne nedostaje, a u mnogima od njih imaju podršku Međimurske županije.

Podrška Županije - radi se ugibalište uz školu, u planu teniski tereni, atletska staza i dogradnja škole

"Svaka općina u Međimurju se razvija, a zajedničkom suradnjom ostvarili smo mnoge kvalitetne projekte. Županija uvijek podržava dobre i korisne ideje. U Selnici će se konačno napraviti ugibalište kod škole radi bolje sigurnosti djece, pomoći ćemo pri izradi projektne dokumentacije za dogradnju škole koja je u planu. Međimurje ove godine ponosno nosi titulu Europske regije sporta te ćemo s ciljem razvijanja sportske infrastrukture sufinancirati izgradnju teniskih terena u Selnici i atletske staze u Merhatovcu.", poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je svim mještanima Selnice čestitao Dan općine te je uputio čestitke DVD-u Selnica na 140 godina postojanja koje obilježavaju ove godine.

Župan je tom prilikom načelniku Vičeviću uručio Sporazum u kapitalnoj donaciji kojim se Međimurska županija obvezuje sudjelovati u realizaciji investicije atletske staze u Merhatovcu, izgradnji teniskog terena te financiranje izrade idejnog i glavnog projekta dogradnje Osnovne škole Selnica.

Novi vrtić pohađa 94 mališana, popunjen u samo nekoliko mjeseci

Svečana sjednica održana je u prostorima novog  vrtića „Selnički zvončići“,  koji je s radom je započeo 1. srpnja prošle godine, popunjen je u samo nekoliko mjeseci što govori o opravdanosti samog općinskog projekta. Općina je za ovaj projekt dobila 7,4 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta je 11 milijuna kuna. Vrtić pohađa 94 mališana koji uživaju u dječjoj igri, a o njima brine 15-ak djelatnika. Osim što je izgrađen po najvišim pedagoškim standardima, jedna od njegovih posebitosti je i što ga preko ljeta pohađaju djeca s posebnim potrebama, iako nemaju zakonske obveze to činiti.

Dan općine prilika je da se dodijele priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama. Plaketa Općine pripala je Vladimiru Topolnjaku za razvoj komunalne infrastrukture na području Općine i Miji Kocijanu za izniman doprinos za boljitak gospodarskog i društvenog života u zajednici, a zahvalnice Emi Čurin za promociju Općine Selnica na području sporta, Borisu Goričancu za promicanje sportskog ribolova i Streljačkom klubu Selnica za promociju Općine na području sporta.

Sjednici su nazočili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, a kulturno-umjetnički dio programa uveličali su Ženski vokalni sastav sv. Marko i djeca Dječjeg vrtića „Selnički zvončiči“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content