Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren 21. Sajam cvijeća u Prelogu

Datum objave: 23. travnja 2022.

Nakon dvije godine pauze, vratila se jedna od najpopularnijih i najposjećenijih proljetnih manifestacija, Sajam cvijeća u Prelogu, koji se održava u sklopu Dana Međimurske županije u organizaciji Turistička zajednica Grada Preloga.

Osim svečanog otvorenja 21. Sajma cvijeća, održana je promocija knjige „Vodič za uzgoj povrća“ autora Renata Obadića, koja u sebi sadrži savjete o sjetvi i sadnji, uzgoju povrća na konvencionalan način, važnosti poštivanja plodoreda u vrtu, ali i niz drugih savjeta stručnjaka. 

Sajam cvijeća u Prelogu prepoznatljiv je izvan granica Međimurske županije, ali i Hrvatske, pa je tako ovogodišnji partner Sajmu cvijeća Irska, a u spomen na prijateljstvo dio izložbenog prostora sajma cvijeća uređen je u obliku djeteline.

Otvorenju 21. Sajma cvijeća prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, a svečanost je uveličao Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog.

Župan Posavec rekao je kako ga veseli što je nakon dvije godine pauze, ponovno organiziran Sajam cvijeća, koji je prepoznat i izvan Međimurja. „Prolaskom kroz bilo koje naselje u Međimurju, vidimo uređeno okućnice, balkone, dvorišta. Cvijeće je simbol Međimurja koje zbog toga nosi laskavi naziv „Cvjetnjak Hrvatske“ Naši Međimurci imaju kulturu uređenja svojeg mjesta, svojeg ugodnog kutka za život, i zbog toga smo prepoznati.“

Sajam cvijeća otvoren je do 24. travnja, na lokaciji iza gradske uprave Grada Preloga, a tijekom njegovog trajanja ispreplitat će se bogat kulturno-umjetnički program, etno program i običaji, gostujuće kulturne udruge i glazbeni izvođači.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content