Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i kulturnim programom obilježeno 20 godina od osnivanja Općine Pribislavec

Datum objave: 22. travnja 2022.

Općina Pribislavec obilježila je 20 godina osnivanja kao samostalne jedinice lokalne samouprave, a program obilježavanja održan je u okviru Dana Međimurske županije. Velika obljetnica obilježena je svečanom sjednicom Općinskog vijeća i predstavom Kerekesh teatra “DIMNJAČAR” u dvorani Društvenog doma Pribislavec.

Okupljene uzvanike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Pribislavec Zoran Tomašić. Prvi puta u svojoj povijesti Pribislavec je u listopadu 2001. godine, na temelju Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, postao samostalnom općinom. Dugogodišnji napori brojnih mjesnih političkih, društvenih, sportskih i kulturnih djelatnika konačno su urodili plodom. Stvaranjem vlastite općine mještani Pribislavca preuzeli su najneposrednija prava i obveze u organizaciji ukupnog javnog i društvenog života, te u kreiranju budućih uvjeta života u svom mjestu.

20. travnja 2002. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec. Za tu odluku najjače oružje bila je peticija 57% mještana Pribislavca. Pribislavec je tada, 2001. godine, imao 2902 stanovnika.

Općina Pribislavec je jedna od mlađih općina u Republici Hrvatskoj, a proteklih 20 godina ponosni smo što smo uspjeli realizirati brojne investicije. Obnovljen je Društveni dom, proširen je i uređen dječji vrtić, rekonstruirane su pješačko-biciklističke staze, uveden je sustav primarne zdravstvene zaštite, a jedan od najvažnijih projekata bila je izgradnja nove zgrade Osnovne škole Pribislavec.“, kazao je u svom govoru načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Svečanost su uveličali saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Mario Medved, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnici susjednih općina i predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života općine.

Pribislavec je jedna od općina u Međimurju s velikim potencijalom, prvenstveno u pogledu Poslovnog parka Međimurje na kojem će se u proizvodni halama razvijati industrija i nova radna mjesta, a time i puniti proračun Općine. Realizirali smo veliki projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole Pribislavec, a pred nama je projekt kompletne obnove dvorca Feštetić koji će biti novo središte turističko-kulturnog sadržaja u Međimurju.“, poručio je župan Posavec te je uputio čestitke mještanima Općina Pribislavec povodom velike obljetnice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content