Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavnici svih hrvatskih županija na dvodnevnoj konferenciji u Termama Sveti Martin na temu strateškog planiranja

Datum objave: 22. travnja 2022.

Terme Sveti Martin bile su domaćin dvodnevnog savjetovanja koje je okupilo župane i predstavnike svih hrvatskih županija na temu strateškog planiranja na lokalnoj i regionalnoj razini u organizaciji Hrvatske zajednice županije, Međimurske županije, Državne škole za javnu upravu i Zaklade Konrad Adenauer.

Županijsko savjetovanje je namijenjeno dužnosnicima, pročelnicima, županijskim službenicima, razvojnim agencijama te svima koji djeluju u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi s ciljem da kroz dvadesetak panela, predavanja i sjednica radnih skupina razmijene znanja i iskustva. Dobrodošlicu u Međimurje, županiju koja u 2022. godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, koja je po peti puta primila nagradu uglednog časopisa Financial Times te je uvrštena među deset najboljih malih europskih regija budućnosti, izrazio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio Hrvatskoj zajednici županija, Državnoj školi za javnu upravu i Zakladi Konrad Adenauer što su prihvatili inicijativu da Međimurje bude domaćin susreta.

Prilika je ovo da dodatno promoviramo naše vrijednosti, ljepote i rezultate, ali i prilika da razmijenimo primjere dobre prakse. Sto pedeset sudionika imalo je priliku raspravljati o zanimljivim temama, a drago nam je što se susret održao upravo u vrijeme Dana Međimurske županije.“, kazao je župan Posavec.

Prvi je ovo veći susret županijskih predstavnika posljednje dvije godine, a značaj suradnje, razmjene iskustva i prenošenja znanja u svom je govoru istaknuo predsjednik Zajednice hrvatskih županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić pritom zahvalivši županu Posavcu i Međimurskoj županiji na dobroj organizaciji.

„Prije pet godina Hrvatska zajednica županija započela je s formiranjem radnih skupina, a trenutno ih imamo 19 te smo njima pojačali rad Zajednice i županija. Kroz radne skupine, savjetovanja i panele imamo priliku usvojiti korisna znanja koja ćemo nastojati primijeniti u našim županijama na korist naših građana.“, poručio je župan Marušić.

Tijekom dva dana održat će se predavanja i paneli na temu digitalizacije javne uprave, energetskih obnova građevina – natječaji i primjeri dobre prakse, centara kompetencije, EU projekata kao podloge za strateški razvoj županija, brendiranja županija, službeničkih odnosa, komuniciranja s medijima, a među temama se ističu panel „Jesmo li spremni za uvođenje eura?“ i „Mehanizam za oporavak i otpornost – prilika za županije“.

Ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner Dijana Posavec predavanjem „Biodinamička agrikultura u funkciji održive poljoprivredne prakse – šansa za Hrvatsku“ predstavila je rad Centra, a ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Sandra Polanec Marinović na sutrašnjem će panelu „Povezivanje strateških, razvojnih i operativnih planova“ predstaviti uspješno realizirane projekte na području Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content