Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U nedjelju u 9 sati održava se 5. Polumaraton Zrinskih. U Međimurje stižu najbolji trkači u ovoj disciplini, već sada zabilježen rekordan broj prijava

Datum objave: 21. travnja 2022.

Već tradicionalno, posljednje nedjelju u travnju u okviru Dana Međimurske županije održat će se Polumaraton Zrinskih, peti po redu koji će, sudeći po dosadašnjim prijavama, imati rekordan broj sudionika.

Točno u 9:00 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u samom centru Čakovcu započet će utrka građana na 5 kilometara i polumaraton od 21,0975 kilometara staze. Same detalje utrke predstavili su članovi Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec Božica Horvat, Damir Šimunić i predsjednik Kluba Mario Dobša koji je istaknuo da se iznimno vesele što će se Polumaraton moći održati bez ikakvih ograničenja. Da su se trkači itekako zaželjeli utrka, ali i da je Polumaraton Zrinskih postao prepoznatljiv događaj, govori činjenica da već sada bilježe oko 770 prijava, a očekuje se i do 1000 trkača. Za usporedbu, 2019. godine Polumaraton Zrinskih trčao je 721 trkač.

Atletskom klubu „Međimurje“ Čakovec u provedbi utrke pomoći će Zbor atletskih sudaca Međimurja, a u osiguranju staze sudjelovat će Policijska uprava međimurska, Javna vatrogasna postrojba Čakovec koja će osigurati 110 vatrogasaca, Udruga „Sport za sve“ Mala Subotica i učenici Gimnazije Josip Slavenski Čakovec, dok će na okrjepnim točkama biti Hitna medicinska pomoć MŽ i Crveni križ Čakovec.

Posebnost ovogodišnjeg polumaratona je što se održava u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta, ali i što će utrka na 21 km ujedno biti i Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu pa će u Međimurje doputovati sve najbolje trkačice i trkači Hrvatske u ovoj disciplini, na što je ponosan župan Matija Posavec.

S obzirom na to da staza utrke prolazi kroz sam centar Čakovca i sve najvažnije znamenitosti, dio prometnica će biti zatvoren, pa iz Atletskog kluba „Međimurje“ mole građane za razumijevanje i strpljenje.

Prijave za utrku: https://www.utrka.com/utrke/polumaratonzrinskih/2022/info/

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content