Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski dan rijeke Mure u Centru Med dvemi vodami

Datum objave: 19. travnja 2022.

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u ponedjeljak, 18. travnja u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Međimurskog dana rijeke Mure organizirao je Dan otvorenih vrata.

Od 18. travnja 2001. godine Mura je s pripadajućim širim područjem proglašena uredbom Međimurske županije kao značajan i zaštićen krajobraz. Taj se datum obilježava kao Međimurski dan rijeke Mure. Značajni krajobraz rijeke Mure ujedno je dio Regionalnog parka Mura-Drava,  Ekološke mreže Natura 2000  te Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. 

Javna ustanova Međimurska priroda i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami omogućili su svim sudionicima biciklijade BIMEP, ali i drugim posjetiteljima razgled postava uz stručnu interpretaciju, atmosfera u Križovcu je bila i više nego odlična. Upoznati prirodnu baštinu Međimurja na Uskrsni ponedjeljak došle su obitelji iz Dubrovnika, Zagreba, Varaždina te brojni posjetitelji iz svih dijelova Međimurske županije. Na Trgu Međimurske prirode biciklisti BIMEP-a imali su ugodno mjesto za odmor i okrjepu, a pronašlo se i vrijeme za razgled Centra Med dvemi vodami. Biciklisti su bili složni u prijedlogu da i Centar Med dvemi vodami ubuduće postane jedna od kontrolnih točki BIMEP-a.

Izvor: JU Međimurska priroda

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content