Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dugogodišnjem sportskom djelatniku Franji Flacu uručeno posebno priznanje za razvoj stolnog tenisa u Međimurju

Datum objave: 19. travnja 2022.

Na uskrsni ponedjeljak, u organizaciji Međimurskog stolnoteniskog saveza i Stolnoteniskog kluba Mihovljan, u dvorani II. Osnovne škole Čakovec održano je pojedinačno Prvenstvo Međimurja u stolnom tenisu u kategoriji seniora, mlađim kategorijama i veteranskim kategorijama.

Tijekom svečanosti otvorenja, Međimurski stolnoteniski savez uručio je posebno priznanje i zahvalu Franji Flacu  za dugogodišnji rad u promicanju stolnog tenisa u Međimurju, vođenje liga, postignute rezultate i rad, promociju i razvoj stolnog tenisa, klubova i saveza. Plaketu Franji Flacu uručili su predsjednik Stolnoteniskog saveza Međimurja Robert Mikac, a u ime Međimurske županije, župan Matija Posavec.

Franjo Flac je punih 65 godina aktivan u stolnom tenisu, igrao je u brojnim klubovima, osvojivši niz nagrada i priznanja. 2009. godine dobio je Nagradu „Franjo Punčec“ za životno djelo. Nositelj je spomen-plakete Hrvatskog stolnoteniskog saveza za redovito i objektivno informiranje sportske javnosti sa stolnoteniskih natjecanja. U sportskoj karijeri bio je čak sedam puta prvak i devet puta međimurski viceprvak, a više puta i trećeplasirani pojedinačno i u igri parova (s Damirom Magićem u igri parova na seniorskom prvenstvu Hrvatske popeo se i na treće mjesto nacionalne klase).

Zaslužan je što danas stolni tenis u Međimurju ima razgranatu mrežu klubova i brojne igrače i ljubitelje ovog sporta, osobito  nakon 1996. godine kada je bio među obnoviteljima Međimurskog stolnoteniskog saveza te tajnik u prvom mandatu nakon obnove. Dugogodišnji je voditelj županijskih stolnoteniskih liga,  bio je aktivan stolnoteniski sudac i član Izvršnog odbora Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a dio mandata i predsjednik Natjecateljske komisije HSTS-a.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content