Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Besplatan autobusni prijevoz za sve umirovljenike, osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom na području Međimurja

Datum objave: 15. travnja 2022.

Ususret uskrsnim blagdanima, župan Međimurske županije Matija Posavec predstavio je novi paket mjera potpore međimurskim umirovljenicima, osobama treće životne dobi i osobama s invaliditetom kojima im se želi poboljšati životni standard i olakšati svakodnevica. Od petog mjeseca za sve umirovljenike, osobe starije od 65 godina te osobe s invaliditetom vrijedit će besplatan autobusni prijevoz na području cijelog Međimurja.

Drago mi je što u ovo blagdansko vrijeme možemo predstaviti novi paket mjera usmjeren prema našim umirovljenicima, starijim osobama i osobama s invaliditetom. Mjera besplatnog prijevoza nije jednokratna mjera, već trajna mjera kojom u ovim izazovnim vremenima u kojima se suočavamo s brojnim poskupljenjima želimo našim građanima omogućiti bolju uključenost u društvo i dostupnost usluga, posebice zdravstvenih.“, kazao je župan Posavec zahvalivši pritom vijećniku Skupštine Međimurske županije Zlatku Marciušu na inicijativi.

Kako je pojasnio županijski vijećnik, potpredsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i predsjednik županijskog ogranka HSU-a Zlatko Marciuš, ideju o besplatnom prijevozu za umirovljenike HSU je predložio svim županijama, a Međimurska županija jedna je od prvih koja je odmah reagirala i podržala projekt. „Hvala županu Posavcu što, ne samo da je podržao ideju, nego ju je proširio na najpotrebitije u našoj županiji što je potvrda da imamo županijsko vodstvo koje zaista brine o svojim građanima.“, poručio je Marciuš.

Značaj mjere istaknula je zamjenica predsjednika Udruge umirovljenika Grada Čakovca i članica HSU-a Franciska Četković. „Naši umirovljenici nisu mogli dobiti ljepši poklon povodom Uskrsa te vjerujem da će im besplatan prijevoz pomoći da ostvare svoja prava, da im se olakša obavljanje zdravstvenih usluga, a na taj način će se rasteretiti članovi obitelji koji su uskakali kao pomoć pri prijevozu.“, istaknula je te dodala da su međimurski umirovljenici zaista zavrijedili ovakav oblik podrške.

Besplatan autobusni prijevoz za spomenute kategorije vrijedit će od 1. svibnja 2022. godine, a o detaljima kako ga ostvariti umirovljenici, građani treće životne dobi i osobe s invaliditetom bit će informirani tijekom sljedećeg tjedna, kako je pojasnio direktor tvrtke Rudi Express d.o.o. Damir Varga. Osobama starijima od 65 godina bit će dovoljna osobna iskaznica, dok će umirovljenici mlađi od 65 godina i osobe s invaliditetom morati priložiti neki oblik potvrde.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content