Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 14. travnja 2022.

Datum objave: 14. travnja 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 75 uzoraka, od čega je evidentiran 21 pozitivannalaz na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 28% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđen je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 3 osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 41 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 160. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 122 272 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 9 pacijenta pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih osoba, otpuštene su 2 osobe. Preminula je muška osoba, stara 88 osoba.

Građani se mogu cijepiti utorkom i petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Iznimno,zbog nadolazećih blagdana, sutra, 15. travnja 2022. godine, cijepljenje će s provoditi samo od 9 do 11 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content