Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Datum objave: 13. travnja 2022.

Srednja škola Čakovec svoje je prve učenike dočekala prije dvanaest godina, a danas je svečanim obilježavanjem završetka prve faze izgradnje nove zgrade okrenuta nova stranica u povijesti prve kršćanske škole u Međimurju.

Prvom fazom izgrađena je školska zgrada i opremljeno je prizemlje, uređeni su prilazni i kolni putovi te školski trg, a u drugoj fazi na redu je izgradnja kabineta za fizioterapeute i medicinske sestre te sportska dvorana.

U izgradnju prve faze uloženo je oko 2,9 milijuna eura, a novac za izgradnju prikupljen je isključivo donacijama stoga su posebni gosti na današnjoj svečanosti bili glavni donatori ovog velikog i važnog projekta za cijelo Međimurje. Brojne okupljene goste pozdravila je ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramuščak. "Ponosni smo, jer za jednu sredinu, kada govorimo o regijama europskih država, najvažniji su obrazovanje i zdravstvo. Svaki novi standard, svaki novi projekt, svaka nova investicija koja je vezana uz ta dva segmenta, puno znači za našu budućnost, našu sadašnjost te posebno za generacije koje dolaze. Osobito u kontekstu Srednje škole Čakovec koja uspješno povezuje oba segmenta, obrazovanje u smislu podizanja i postavljanja standarda za cijelu Hrvatsku, a zdravstva jer su u educiranju zdravstvenog kadra među najboljima u Hrvatskoj. Vjerujem da će ova investicija pomoći da Srednja škola Čakovec nastavi s nizom odličnih rezultata i projekata.", kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Svečanosti su nazočili zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i predstavnik osnivača Bratoljub Horvat.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content