Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uspješno održana edukacija za članove obitelji osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija

Datum objave: 11. travnja 2022.

U sklopu projekta „Pruži ruku“ čiji je nositelj Međimurska županija, a partner Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec koji osobama od Alzheimerove bolesti pruža besplatan dnevni boravak s kvalitetnim programom kako bi osobama pružilo zdravo i aktivno starenje, održana je edukacija za članove obitelji osoba oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencija u prostorima Dnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec - Depadansa.

Predavanje na temu verbalne i neverbalne komunikacije osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija održala je diplomirana socijalna radnica Krasanka Glamuzina. Različitim primjerima i praktičnim dijelom predavanja uspjela je predočiti stanje oboljelih te koje su najčešće pogreške u pristupu prema oboljeloj osobi, ali i ponuditi načine kako se odnositi prema oboljeloj osobi. Tijekom predavanja naglasila je nužnost shvaćanja i prihvaćanja osjećaja i ponašanja osoba oboljelih od demencija te potrebu „ulaska u njihov svijet“, kao i važnost dodira, zagrljaja i tople riječi tijekom komunikacije između oboljele osobne i njihovih skrbnika, prijatelja, poznanika.

Više od tridesetak osoba sudjelovalo je na edukaciji, a članovi obitelji tijekom trajanja edukacije imali su prilike postavljati pitanja, izmjenjivati iskustva te su pružili jedni drugima podršku i potporu.

Edukacija je bila besplatna za sve sudionike, a cilj edukacije je osnaživanje članova obitelji i skrbnika osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content