Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

7. travnja – SVJETSKI DAN ZDRAVLJA: Ponos međimurskog zdravstva - međimurske zdravstvene ustanove na specijalističkom usavršavanju imaju više od 70 mladih liječnika

Datum objave: 7. travnja 2022.

Radno je i dinamično u dvorištu Županijske bolnice Čakovec i ostalih zdravstvenih ustanova na području Međimurja koje su smještene „pod jednim krovom“ kako bi pacijentima usluga bila što dostupnija. Pri završetku je adaptacija prilaza Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, u tijeku su radovi proširenja Zavoda za javno zdravstvo MŽ, kao i jedan od najvažnijih projekata u zdravstvu, obnova četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec čime će se zaokružiti ulaganja u podizanje kvalitete i standarda zdravstvene usluge na području Međimurja.

Posljednjih pet godina u međimursko zdravstvo uloženo je gotovo 300 milijuna kuna, izgrađen je novi Dom zdravlja, obnovljene su ambulante i bolnički odjeli koji su opremljeni najsuvremenijom opremom, nabavljena su nova vozila. No da ne ostane samo na ulaganju u zgrade i opremu, činjenicu da u Međimurskoj županiji misle i na budućnost zdravstvenog kadra potvrđuje impresivan podatak da Županijska bolnica Čakovec trenutno ima čak 63 liječnika koji su na specijalističkom usavršavanju, Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo po troje liječnika i Dom zdravlja Čakovec dva liječnika.

Nakon završetka njihove specijalizacije Međimurje će biti bogatije za nove specijaliste kardiologije, infektologije, gastroenterologije, pulmologije, nefrologije, endokrinologije, hematologije, vaskularne kirurgije, opće kirurgije, ortopedije i traumatologije, neurologije, plastične kirurgije, psihijatrije, oftalmologije i optometrije, dječje kirurgije, ginekologije, abdominalne kirurgije, pedijatrije, neonatologije, fizikalne medicine, transfuziologije, patologije, radiologije, anesteziologije, kliničke farmacije, hitne medicine, kliničke mikrobiologije, školske medicine, medicine rada i medicinske biokemije.

Među specijalizantima najviše je specijalizanata anesteziologije i kirurgije, a mladi obrazovani kadar koji je već sada ponos svojih zdravstvenih ustanova, ubrzo će preuzeti veliki dio posla te će u budućnosti biti temelj zdravstvenog sustava, za koji u Međimurju nema straha zahvaljujući dobroj strategiji razvoja.

Zdravstveni djelatnici, ali i djelatnici svih zdravstvenih ustanova u Međimurju posebno su se iskazali posljednjih dvije godine brigom za Međimurke i Međimurce tijekom pandemije koronavirusom, a Svjetski dan zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, prilika je da im zahvalimo na njihovom radu i požrtvovnosti.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content