Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi na obnovi četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec

Datum objave: 2. travnja 2022.

Uz adaptaciju prilaza Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, u tijeku je i trenutno najveći projekt u zdravstvu u našoj županiji - energetska obnova Županijske bolnice Čakovec vrijedna 40 milijuna kuna zahvaljujući kojoj će se obnoviti preostale četiri zgrade čime će biti zaokruženo ulaganje u obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih objekata na području Međimurja.

Obnovom zgrada Županijske bolnice Čakovec stvorit će se kvalitetniji uvjeti za boravak pacijenata i rad medicinskog osoblja, ali i uštede energije za grijanje za oko 60 %. Energetska obnova Županijske bolnice Čakovec obuhvaća radove na vanjskoj ovojnici na kojoj će se napraviti toplinska izolacija te sanirati krovišta i stropovi, izvršit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, zamijeniti rasvjeta kao i automatizacija sustava za grijanje i hlađenje, a međimurska bolnica će time postati jedna od najmodernijih županijskih bolnica.

Energetskom obnovom obuhvaćene su četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec - paviljon 1, opskrbno servisni centar, spojni hodnik, paviljon 2 - poliklinike i sače, prostor ukupne površine 20.263m².

Nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Čakovec, proširenja radiološke dijagnostike, nabavke uređaja za magnetsku rezonancu, obnovljenih ambulanta, odjela interne, neonatologije te abdominalne i dječje kirurgije, nabavke novih vozila za primarnu i sekundarnu zaštitu, rekonstrukcijom prilaznog puta i energetskom obnovom Bolnice, privest će se kraju veliki investicijski ciklus ulaganja u standard i kvalitetu zdravstvene usluge u Međimurju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content