Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec dao podršku kuglačima „Željezničara“ i seniorskim prvacima Hrvatske Denisu Košaku i Franji Gosariću

Datum objave: 1. travnja 2022.

Godina u kojoj Međimurje nosi titulu Europske regije sporta odlično je započela za Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec – Denis Košak postao je dvostruki seniorski prvak Hrvatske, u disciplini sprint i u tandemima s Franjom Gosarićem, a momčad Željezničar II osvojila je ligu bez jednog poraza.

KK „Željezničar“ Čakovec godinama se natječe u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi te je iz sezone u sezonu sve bolji i prepoznatljiviji u hrvatskim okvirima, a u ovom trenutku je najuspješniji kuglački klub iz Međimurja. Čestitke na ostvarenim uspjesima predsjedniku kluba Anđelku Crnčecu i kuglačima Denisu Košaku i Franju Gosariću uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Kuglači „Željezničara“ osvojili su niz medalja na državnim prvenstvima, mlađe kategorije osvojile su i naslove prvaka, dok su u seniorskoj konkurenciji do sada imali 2 viceprvaka. Prošla godina bila je najuspješnija u povijesti „Željezničara“, a početak ove godine nagovještava da ni ova ne bi trebala biti ništa slabija. Posljednjim uspjesima niz medalja upotpunjen je s 2 seniorska naslova prvaka koji su nedostajali, što je s ponosom istaknuo predsjednik Željezničara Anđelko Crnčec, koji je u klubu od samih njegovih početaka, daleke 1978. godine.

U Međimurju su trenutno aktivna 4 kuglačka kluba i 5 momčadi, a Kuglački klub „Željezničar“ Čakovec može se pohvaliti dvjema momčadima. Okupljaju trideset kuglača, a momčad Željezničar II sredinom ožujka završila je s ligaškim natjecanjem te su nakon 18. kola u 3. hrvatskoj ligi sjever osvojili prvo mjesto bez jednog poraza, dok je momčad Željezničara I osigurala nastavak natjecanja u 1. Hrvatskog kuglačkoj ligi.

„ Međimurje, ali i cijela regija ima jake klubove, po kojima prednjačimo u Hrvatskoj. Predstoji nam državno prvenstvo u travnju, a nadamo se što boljim uspjesima.“, kazao je Denis Košak, zvijezda međimurskog kuglanja koji se odlično slaže s Franjom Gosarićem, što potvrđuju i rezultati.

Podršku u novim izazovima članovima Kuglačkog kluba „Željezničar“ Čakovec dali su župan Posavec i voditeljica Odsjeka za civilno društvo i sport MŽ Marija Radiković. „Denis i Franjo, ali i svi članovi „Željezničara“, svi naši sportaši, rekreativci i ljubitelji sporta razlog su zašto je Međimurju dodijeljena titula Europske regije sporta. U prošloj godini imali smo pedesetak prvaka i osvajača medalja, a „Željezničari“ su otvorili niz uspjeha u ovoj godini koja je iznimno važna za međimurski sport.“, poručio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content