Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

10. županijska Smotra građanskog odgoja i obrazovanja

Datum objave: 31. ožujka 2022.

Srednja škola Čakovec i III. osnovna škola Čakovec bile su domaćini i organizatori 10. županijske Smotre građanskog odgoja i obrazovanja i drugih međupredmetnih tema. Cilj smotre je omogućiti učenicima stjecanje građanske kompetencije i praktičnog političkog obrazovanja usmjerenog na razvoj dobrobiti pojedinca i društvene zajednice, a predstavljeno je 11 najboljih radova osnovnih i srednjih škola.

Čestitke učenicima i mentorima Područne škole Gardinovec, OŠ Jože Horvata Kotoriba, III. osnovne škole Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Donja Dubrava, OŠ Ivanovec, OŠ Belica, Srednje škole Čakovec, Tehničke škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec koji su tijekom cijele godine pripremali radove na temu Projekt građanin 2022.

Najbolji radovi predstavit će se na Državnoj smotri, a mnogi od dosadašnjih projekata predstavljenih na smotrama trajno su promijenili svoje društvene zajednice na bolje, potičući razvoj, organiziranost i povezanost u lokalnoj zajednici i šire, stoga je iznimno važno provođenje građanskog odgoja i obrazovanja kako bi se mladi mogli što ranije i kvalitetnije uključiti u rješavanje problema društvene zajednice i biti odgovorni i aktivni građani. Smotru je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec, a učenike i mentore pozdravile su i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i ravnateljica Nataša Hajdinjak.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content