Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Hrvatski športski ribolovni savez dodijelio priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima za prethodnu godinu

Datum objave: 27. ožujka 2022.

Svake godine Hrvatski športski ribolovni savez početkom proljeća tradicionalno održava svečanu dodjelu natjecateljskih trofeja najuspješnijim ekipama i pojedincima za prethodnu godinu. Ove godine dodjela trofeja Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održala se u Međimurju, Europskoj regiji sporta za 2022. godinu, a dodijeljeno je ukupno 75 nagrada ekipama i pojedincima koji su u prvenstvu u 2021. godini osvojili prva tri mjesta ekipno, odnosno pojedinačno u  svim kategorijama i dobnim skupinama.

Među najuspješnijima 4 ekipe i 12 pojedinaca iz Međimurja - Europske regije sporta 2022

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije broji više od 5.000 članova, a najuspješniji od njih primili su nagrade. Tako je ekipa seniora ŠRU TSH Sensas MatchFishing iz Čakovca, u kategoriji plovak koja je najjača disciplina u ribolovnom sportu, osvojila prvo mjesto u 1. ligi, dok je treće mjesto u istoj kategoriji osvojila ekipa ŠRD Klen Colmic iz Svete Marije. U kategoriji pojedinačno seniori, 1. liga iz ŠRU TSH Sensas MatchFishing Čakovec prvo mjesto osvojio je Željko Raženj, a treće mjesto Alan Perko. Ekipno seniori – 2. liga sjever, ekipa ŠRD Mura Mursko Središće osvojila je prvo mjesto, dok je treće mjesto pripalo ekipi ŠRD Glavatica iz Preloga. U pojedinačnoj kategoriji seniora 2. lige sjever prvo mjesto je pripalo Goranu Lipiću iz ŠRD Glavatica Prelog, dok je drugo mjesto osvojio Pero Kerhač iz ŠRD Ostriž Novakovec. U kategoriji pojedinačno mladeži U-15, drugo mjesto osvojio je Patrik Kovač iz TSH Čakovec Čakovec, a treće mjesto Ivana Pozderec iz ŠRK Klen Sveta Marija. U pojedinačnoj kategoriji mladeži U-20, prvo mjesto pripalo je Marku Horvatu iz ŠRD Som Kotoriba, a drugo mjesto osvojio je Luka Pozderec iz ŠRK Klen Sveta Marija. U kategoriji pojedinačno invalidi, prvo mjesto osvojio je Mensur Rošić iz ŠRD Mura Mursko Središće, dok je u kategoriji pojedinačno masters, prvo mjesto pripalo Rajmondu Pokrivaču iz ŠRD Glavatica Prelog, a drugo mjesto Ivanu Međimurcu iz TSH Čakovec. Prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske u lovu ribe hranilicom na dnu – feeder, osvojila je ekipa  ŠRU Smuđ iz Draškovca, a drugo mjesto ŠRU TSH Sensas MatchFishing iz Čakovca, dok Davor Florjanić ŠRU Smuđ iz Draškovca na istom prvenstvu osvojio drugo mjesto u kategoriji pojedinačno.

Dodjeli nagrada u Prelogu nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i  predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina koji je čestitao svim dobitnicima na prošlogodišnjem uspjehu u natjecateljskom ribolovu te naglasio kako su ribolovne udruge na području Međimurske županije aktivne u provođenju sportskog i rekreativnog ribolovstva: „Međimurje je sredina koja prepoznaje sport, a sportski ribolov je na našem području jako razvijen. Imamo veliki broj natjecatelja, ali i veliki broj pojedinaca rekreativaca koji se bavi ribolovom. Ponosan sam što mogu reći da ste i vi zaslužni što Međimurska županija nosi titulu Europske regije sporta, jer sa svojim uspjesima na natjecanjima pridonosite promociji Međimurja kao regije koja živi sport“.

Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, počasni tajnik HŠRS Tomislav Feldhofer i predsjednik Saveza športskih ribolovnih društava MŽ Zoran Pfeifer.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content