Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijem za trostrukog prvaka Hrvatske – župan Posavec uputio podršku Ninu Baši u lovu na nove medalje

Datum objave: 25. ožujka 2022.

Trostruki prvak države i jedan od najboljih hrvatskih mladih stolnotenisača, Nino Baša iz Ivanovca priprema se za nove međunarodne izazove, a svoje planove predstavio je županu Međimurske županije Matiji Posavcu i pročelnici UO za ljudska prava, civilno društvo i sport MŽ Maji Odrčić Mikulić.

Nino se od svoje 8 godine bavi stolnim tenisom za osobe s invaliditetom. Član je hrvatske stolnoteniske reprezentacije, zagrebačkog kluba Uriho, a igra i županijsku 1. ligu za STK Zasadbreg. Trostruki je prvak države u svojoj kategoriji, a prošle je godine na 27. državnom para stolnoteniskom prvenstvu u dvorani Toplica Sveti Martin na Muri osvojio prvo mjesto.

U sastavu reprezentacije svake godine sudjeluje na jakim turnirima pod organizacijom Svjetskog stolnoteniskog saveza za osobe s invaliditetom (ITTF PTT) gdje nastupaju najbolji igrači iz cijelog svijeta. Na europskim i svjetskim igrama mladih redovito već nekoliko godina osvaja medalje, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom dijelu natjecanja, a 2017. pojedinačno i ekipno osvojio je Europske igre mladih koje su se održavale u Varaždinu. Na pretposljednjem natjecanju prošle godine u Ostravi osvojio je 3. mjesto pojedinačno pobijedivši dva igrača iz top 50 na svijetu. Trenutačno se u svojoj kategoriji nalazi u top 100 seniora i top 10 juniora na svijetu.

Međimurje i međimurski sport ponosni su na ovog 21-godišnjaka koji na svom putu ima veliku podršku obitelji, mame Željke i tate Damira. Nino je županu Posavcu predstavio svoje ciljeve u nastavku sezone.  U narednim tjednima putuje u Srbiju, Ostravu, Podgoricu i Split, a u lipnju i na Europske igre mladih sportaša s invaliditetom u Finsku.

U lovu na nove medalje Nino ima veliku podršku Međimurske županije i župana Posavca koji mu je uputio čestitke na ostvarenim rezultatima i pružio podršku u daljnjim izazovima. Međimurje u ovoj godini s ponosom nosi titulu Europske regije sporta, upravo zahvaljujući sportašima poput Nine koji svojom upornošću, požrtvovnošću, ali i ljubavi prema sportu promiču Međimurje diljem svijeta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content