Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održane županijske smotre LidDraNo 2022. za osnovne i srednje škole u organizaciji Osnovne škole Domašinec i Tehničke škole Čakovec

Datum objave: 15. ožujka 2022.

U ponedjeljak, 14. ožujka Centar za kulturu Čakovec bio je domaćin županijskih smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Međimurske županije LidDraNo 2022.

Domaćin Županijske smotre LidDraNo 2022. za osnovne škole bila je Osnovna škole Domašinec. Smotru je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, a riječi dobrodošlice prisutnima uputila je i ravnateljica OŠ Domašinec Martina Kivač.  Nekoliko statističkih podataka o broju sudionika Smotre iznijela je Jasenka Đurić, predsjednica Županijskog povjerenstva za organizaciju smotre.

Svi mentori koji su radili s učenicima zavređuju posebne čestitke obzirom na kvalitetu uradaka koje su učenici pokazali na Smotri. Dojmljivo je bilo i zalaganje pojedinih mentora koji su bili prisutni u radovima s različitih područja koja Smotra pokriva. Domaćini su posebno pohvalili OŠ Strahoninec i OŠ Petar Zrinski Šenkovec koji su prijavili radove iz područja literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva.

Ono što zahtijeva posebno veliki trud je izrada školskog lista pa ne iznenađuje da su samo dvije škole prijavile ovu vrstu uratka. Još je vrednije to što je kvaliteta tih listova bila na visokom nivou što i je Povjerenstvo za novinarsko stvaralaštvo potaknulo na prijavu oba lista na Državnu smotru. Jedan je iz OŠ Strahoninec (urednica je Paula Juras iz 8. razreda, a mentorica Dijana Pasarić), a drugi iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec (urednica je Luna Povodnja iz 7. razreda, a mentorica Lidija Toth).

Za Državnu smotru osnovnih škola predloženi su učenica 7. razreda iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec Elena Abramović i mentorica Valentina Miller te učenica 5. razreda iz OŠ Nedelišće Lea Branilović i mentorica Željka Pavlic Bedić.

Domaćin Županijske smotre za srednje škole LidDraNo 2022. bila je Tehnička škola Čakovec. I ove su godine na Smotru pristigli originalni, kreativni i vješti radovi i jednako takvi pojedinačni dramsko-scenski nastupi. Predstavljeno je 13 pojedinačnih scenskih nastupa, 2 školska lista, 2 radijske emisije, 2 samostalna novinarska rada i 4 literarna rada. Okupljene sudionike pozdravili su ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak, a nakon održane Smotre u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja održan je domjenak za koji su se pobrinuli učenici Srednje škole Prelog.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content