Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija osigurala 2,6 milijuna kuna za aktivnosti sportskih saveza i klubova

Datum objave: 14. ožujka 2022.

Sportske škole, olimpijski festival vrtića, potpore kategoriziranim i vrhunskim sportašima, popularizacija ženskog sporta i razvojni programi darovitih kategoriziranih sportaša dio je programa koji Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije nastavlja provoditi i u 2022. godini. Međimurska županija u svom je proračunu osigurala 2.590.000,00 kuna namijenih za promicanje interesa međimurskih sportaša, saveza i udruga te odvijanje planiranih aktivnosti Zajednice u godini u kojoj Međimurje nosi titulu Europske regije sporta.

Sporazum o prijenosu financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu Međimurske županije za 2022. godinu potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić. Međimurska županija u svom je proračunu za provedbu Programa javnih potreba u sportu osigurala 5 milijuna kuna, od čega je polovica namijenjena Zajednici koja okuplja 34 saveza i klubova, a možemo se pohvaliti činjenicom da je na području Međimurja aktivno više od 400 sportskih udruga i oko 15 000 sportaša.

Proteklog je tjedna župan Posavec potpisao Sporazum s Međimurskim školskim sportskim savezom kojem je dodijeljeno 540 000 kuna za provedbu županijskih školskih sportskih natjecanja i obuku neplivača. Zahvaljujući osiguran sredstvima program obuke neplivača koji se u Međimurju provodi više od pola stoljeća i dalje će ostati potpune besplatan za sve učenike trećih razreda osnovnih škola. Glavni cilj je motivirati što više učenika da se uključe u školske sportske programe, a Međimurska županija njihovim financiranjem omogućava da se uključe sva djeca, s obzirom na to da su programi besplatni. Zahvaljujući dobroj suradnji sa svim sportskim dionicima u Međimurju i kvalitetnoj strategiji razvoja sporta, sportskih sadržaja i infrastrukture, broj sportaša i klubova  u Međimurju kontinuirano raste, na što je posebno ponosan predsjednik Zajednice Mato Kljajić, a potvrda svim međimurskim sportašima i rekreativcima, svima koji žive sport u Međimurju stigla je prošle godine kada je Međimurska županija proglašena Europskom regijom sporta 2022.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content