Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Kroz projekt „Kultivator kao generator“ udruge s područja Međimurske županije jačat će kapacitete svojih članova

Datum objave: 8. ožujka 2022.

Krajem prosinca započela je provedba projekta pod nazivom „Kultivator kao generator“ koji Udruga Kultivator provodi u partnerstvu s Međimurskom županijom i Općinom Nedelišće.

Provedbom projekta podići će se razina profesionalnosti u Udruzi Kultivator zaposlenjem dvaju članova koji će pohađanjem programa osposobljavanja ujedno ojačati kapacitete u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava. S druge strane, krajem srpnja ove godine provodit će se komunikacijske radionice namijenjene svim predstavnicima organizacija civilnog društva s područja Međimurske županije koji žele ojačati komunikacijske vještine sa svojim ciljanim skupinama te unaprijediti vidljivost svojih organizacija i programa/projekata u medijima, a time posljedično i u lokalnoj zajednici.

U tri ciklusa održat će se sljedeće radionice: Javni nastup, Komunikacija s institucijama, Krizno komuniciranje, Odnosi s medijima i Korištenje društvenih mreža. Predstavnici organizacija civilnog društva usvojit će osnove kriznog komuniciranja te osvijestiti važnost pripreme i aktivnosti koje se provode u krizi, ali i steći vještine osmišljavanja komunikacijskog plana interne i eksterne komunikacije u vrijeme krize. Usvojit će vještine pisanja poziva i priopćenja, kao i pripreme izjava za medije te mailing liste, ali se i osvijestiti po pitanju važnosti i načina održavanja press konferencija i drugih javnih događaja radi senzibiliziranja javnosti i povećanja vidljivosti rada svoje organizacije. Jedna od radionica govorit će o korištenju društvenih mreža kao komunikacijskih kanala te alatima za praćenje analitike, kao i osnovnim elementima oglašavanja. Sudionici jedne od radionica saznat će kako se adekvatno pripremiti za javni nastup, kakva mora biti neverbalna komunikacija te na koji način mogu jasno strukturirati ono što žele reći, što će ih pripremiti za javni nastup ne samo u medijima, već i u drugim situacijama kada moraju predstaviti rad Udruge ili prezentirati svoje programe/projekte. Radionica „komunikacija s institucijama“ predstavnicima udruga civilnog društva bit će korisna iz više razloga, a između ostalog jer će biti govora o tome kako pravilno pripremiti službeni dopis te izraditi završna izvješća o provedenom programu za koji su dodijeljena sredstva iz javnih izvora.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. -2020. Europskog socijalnog fonda, Poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Provedba projekta započela je 23. prosinca 2021. godine, a trajat će do 23. lipnja 2023., ukupno 18 mjeseci. Maksimalan iznos prihvatljivih troškova je 376.710,82 HRK, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog u iznosu od 320.204,20 HRK (85%) te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske iz državnog proračuna RH u iznosu od 56.506,62 HRK (15%).

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content