Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurskim obrtnicima 70 tisuća kuna za promociju proizvoda i usluga, župan Posavec najavio dvostruko više stipendija za učenike deficitarnih zanimanja

Datum objave: 4. ožujka 2022.

Sporazum koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na dvadesetak regionalnih i međunarodnih sajmova u 2022. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Međimurska županija već trinaestu godinu sufinancira sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama za članove Obrtničke komore Međimurske županije.

Sufinanciranje promotivnih aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije samo je jedan u nizu projekata kojima već dugi niz godina Međimurska županija podržava rad međimurskih obrtnika. „Sveobuhvatna suradnja Županije i Komore traje već dugi iz godina, a kroz konstruktivne razgovore, razmjenu ideja, međusobnu podršku i mnoge programe uspjeli smo doći do situacije u obrtništvu koja je znatno bolja od prijašnjih godina. Ukupna slika međimurskog gospodarstva je iz godine u godinu sve bolja, a ovim sporazumom želimo da obrtnici steknu nove suradnje, poznanstva, ostvare poslove, promoviraju se na stranim tržištima te na taj način ojačaju naše gospodarstvo.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Broj obrtnika u Međimurskoj županiji raste unatoč pandemiji i svim izazovima s kojima se susreću posljednjih godina, a trenutno brojimo oko 1500 obrta. „Povećanje broja obrta pokazatelj je da obrtništvo u Međimurju živi.“, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. Međimurski obrtnici u 2022. godini planiraju se predstaviti na sajmovima u Bjelovaru, Varaždinu, Krapini, Karlovcu, Osijeku, Puli, Splitu i Križevcima, a ovih se dana predstavljaju na sajmu u Osijeku.

Dobra suradnja Komore i Županije očituje se u još jednom projektu, stipendiranju učenika obrtničkih zanimanja, a Međimurska županija jedina je u Hrvatskoj koja dodjeljuje stipendije takve namjene. „Otvaranjem centara izvrsnosti i kompetencije, ulaganjem u naše obrazovne projekte, ulaganjem i širenjem gospodarskih zona jačamo naše strukovno obrazovanje jer želimo da naši mladi imaju uvjete razvijati svoju budućnost u Međimurju.“, naglasio je župan Posavec dodavši da će se nastaviti sa stipendiranjem učenika za obrtnička zanimanja, a broj stipendija se planira udvostručiti s ciljem da se motivira učenike da se bave deficitarnim zanimanjima.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Međimurju, župan Posavec sa zadovoljstvom je istaknuo da je s današnjim danom stopa nezaposlenosti u Međimurju 4,4 posto. Oko 1900 ljudi prijavljeno je na Zavodu za zapošljavanje, dok je radno aktivno gotovo 43 tisuće stanovnika.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content