Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 03. ožujka 2022.

Datum objave: 3. ožujka 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 154 uzorka, od čega su evidentirana 54 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 35,1% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 8 pozitivnih pacijenata na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 1 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok je na temelju kliničke slike SARS-Cov-2 dijagnosticiran kod 5 osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 607. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 117 048 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, otpušteno je 5 osoba, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, muške osobe stare 80 i 82 godine.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content