Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Danu karijera MEV-a velik interes i studenata i poduzetnika

Datum objave: 2. ožujka 2022.

Međimursko veleučilište u Čakovcu i ove je godine otvorilo svoja vrata maturantima i studentima, organiziravši u srijedu bogat program Dana karijera u novootvorenom Centru održivog razvoja i Dana otvorenih vrata u zgradi Veleučilišta.

Cilj je upoznati maturante s ovom ustanovom i pokazati im kakve sve mogućnosti MEV nudi, a osim predstavljanja brojnih uspješnih tvrtki i široke lepeze mogućnosti koje se studentima nude nakon završetka školovanja, organiziran je niz zanimljivih predavanja s termama poticanja poduzetništva mladih u Hrvatskoj, mentalnog zdravlja u izazovima svakodnevice, 4.0. industrije, mladih inovatora i kako i gdje se zaposliti.

Prošle je godine Dan karijera održan u virtualnom okruženju, uz nekoliko predavanja uživo i nekoliko snimljenih, uz predavače, ali i studente koji su već ostvarili karijeru u raznim poduzećima, podsjetio je dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan: "Bilo je doista zanimljivo i poučno, ali mi nastavnici vjerujemo u izravan kontakt, oči u oči i smatram da je to najbolji kontakt za nastavu. Svi koji su došli mogli su ovdje pitati poslodavce o nastavku karijere, odnosno o onome što ih čeka nakon završetka obrazovanja, kakve mogućnosti se nude i je li se tržište rada promijenilo."

Teme održanih predavanja bile su, između ostalog, poticanje poduzetništva u Republici Hrvatskoj, mentalno zdravlje i izazovi današnjice vezani uz pandemiju korone te kako i gdje se u današnje vrijeme zaposliti, nakon čega je uslijedilo predstavljanje poduzeća studentima.

U ime Međimurske županije Danu karijera i Danu otvorenih vrata MEV-a nazočila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženka Novak koja je naglasila da je Međimurska županija mnogo uložila u pokretanje Međimurskog veleučilišta što je bio jedan od strateških ciljeva Županije: "Ono što mi kao regionalna uprava možemo napraviti je pokretanje visokoškolskih ustanova i ostalih elemenata obrazovnog procesa, osiguravanje uvjeta za njihov rad i poticanje što boljeg okruženja da bi takve ustanove mogle imati što kvalitetnije nastavnike, što bolje studente i što jasniju perspektivu svog razvoja." istaknula je pročelnica Novak koja je poduzetnicima poručila kako od Županije mogu očekivati podršku te da je potrebna uzajamna suradnja, ali i upoznavanje regionalne i lokalne uprave s planovima i potrebama poduzeća.

Grad Čakovec je dobivanjem Međimurskog veleučilišta i ovakvog obrazovnog, inovacijskog i tehnološkog centra otvorio vrata novim znanjima, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini obećavši daljnju podršku i pomoć Grada učenicima i studentima. "Važnu ulogu imaju i međimurske srednje škole koje daju dobre temelje, a osim Međimurskog veleučilišta imamo i Učiteljski fakultet. Vjerujem i nadam se da ćete danas s poduzetnicima pronaći sretan put i spoznaju što želite u svom životu. Ono što je najbitnije od vas jest da učite ono za što imate vlastitih interesa jer čim ste zainteresirani za ono o čemu učite, sigurno će i rezultati biti bolji.", poručila mladima je gradonačelnica Cividini. Istaknula je kako vjeruje da će im poduzetnici ponuditi dobra radna mjesta i da će se barem polovina onih koji se danas školuju u Međimurju ovdje i zadržati, kako bi gospodarstvo moglo iskoristiti njihovo znanje.

Izvor: Međimursko veleučilište u Čakovcu

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content