Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobre vijesti za međimurske studente – otvoren natječaj za jednokratne studentske potpore koje su povećane za 33%

Datum objave: 2. ožujka 2022.

Dobre vijesti za oko 2300 međimurskih studenata - Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2021./2022, a iznos potpore povećan je sa 600 na 800 kuna, odnosno za 33%.

Prema odluci župana Međimurske županije Matije Posavca, pravo na dobivanje potpore od 800 kuna imaju svi studenti s prebivalištem na području Međimurske županije koji su u statusu redovnog studenta akademske godine 2021./2022. upisani na bilo koju javnu visokoškolsku ustanovu u Republici Hrvatskoj, Europskoj uniji ili u inozemstvu te pod istim uvjetima i onima koji su upisani na privatne visokoškolske ustanove s pravom javnosti. U županijskom proračunu za potpore studentima predviđeno je 1,8 milijuna kuna.

Javni poziv otvoren je do 31. ožujka 2022. godine. Postupak prijave moguće je pokrenuti isključivo na službenim mrežnim stranicama Međimurske županije www.medjimurska-zupanija.hr klikom na link https://jednokratne-potpore.epa.hr, a dovršiti ga slijedom uputa na istoj stranici.

Pravo na isplatu potpore studenti ostvaruju prijavom na javni poziv uz dostavu sljedeće dokumentacije: ispisana i vlastoručno potpisana prijava primljena elektroničkom poštom, original potvrde visokoškolske ustanove o upisu u akademsku godinu 2021./2022. u statusu redovnog studenta ili odgovarajući elektronički zapis iz sustava e-Građani, preslike osobne iskaznice važeće 24. veljače 2022. ili elektroničkog zapisa o prebivalištu iz sustava e-Građani.

Dokumentacija vezana uz prijavu šalje se isključivo poštom na adresu: Međimurska županija, Upravni odjel za obrazovanje i kulturu, Ruđera Boškovića 2, Čakovec, s naznakom „Prijava za dodjelu jednokratne potpore studentima“, a prima do 31. ožujka 2022. godine.

Međimurska županija među hrvatskim županijama najviše izdvaja za stipendije i potpore po stanovniku, a vodeća je i po udjelu izdvojenih sredstava u proračunu za spomenutu namjenu.

Jednokratne studentske potpore samo su jedan od oblika potpora za obrazovanje koje Županija dodjeljuje učenicima i studenima, uz stipendije za učenike deficitarnih zanimanja i djecu hrvatskih branitelja, financiranje prijevoza učenika i asistenata u nastavi u školama te vrtićima, a uspješni studenti i učenici primaju stipendije i kroz Zakladu dr. Vinko Žganec i Zakladu Mikec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content