Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radi bolje sigurnosti djece u prometu počinju radovi na izgradnji ugibališta uz Osnovnu školu Selnica

Datum objave: 28. veljače 2022.

Kako bi se poboljšala sigurnost djece u prometu, kreću radovi izgradnje ugibališta uz Osnovnu školu Selnica. Ugovor o izvođenju radova potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik uprave tvrtke Tegra d.o.o. Ivan Kolarić.

Sam projekt vrijedan je 549.032,50 kuna koje je u svom proračunu osigurala Međimurska županija, a njime će se proširiti nerazvrstana cesta, izgraditi ugibalište i parkiralište uz Osnovnu školu Selnica. Nastavak je ovo investicija u Osnovnu školu Selnica, koja je u potpunosti energetski obnovljena, a može se pohvaliti i da je prva škola u Međimurju sa solarnim kolektorima. Pohađa ju dvjestotinjak učenika, a ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger istaknula je da će ugibalište uvelike podići sigurnost jer se škola nalazi uz glavnu prometnicu.

Općina je Osnovnoj školi Selnica donirala izrađenu projektnu dokumentaciju izgradnje ugibališta i proširenja Školske ulice. „Radi se o projektu koji djeci donosi sigurnost jer učenici i dalje prelaze najprometniju i samim tim najopasniju cestu do autobusnog stajališta.“, kazao je načelnik Općine Selnica Ervin Vičević zahvalivši Županiji što je prepoznala značaj projekta.

Zahvaljujući suradnji Županije, Općine i Osnovne škole Selnica u planu su novi projekti, poput dogradnje školske zgrade, a dogovoreno je da će se Županija uključiti u sufinanciranje izgradnje teniskih terena i asfaltiranje atletske staze u Merhatovcu, kao dio ulaganja u poboljšanje sportske infrastrukture u okviru projekta Europske regije sporta, dodao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content