Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uz obilazak investicija u Općini Šenkovec potpisan je sporazum o sufinanciranju sportske infrastrukture

Datum objave: 17. veljače 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je s načelnikom Općine Šenkovec Robertom Meglićem obišao radove na području Šenkovca i Knezovca te u prostorijama Općine potpisao Sporazum o sufinanciranju obnove košarkaškog igrališta u Šenkovcu i rukometnog igrališta u Knezovcu, kao dio ulaganja u sportsku infrastrukturu u godini kada Međimurje nosi titulu Europske regije sporta.

Ulaganja u razvoj inovativnih, kvalitetnih sportskih programa za sve uzraste, ulaganja u sportsku infrastrukturu na području cijele županije, suradnja s udrugama i sportskim klubovima, doprinose razvoju sporta kao dio kulture življenja naših građana. Nakon što je Međimurska županija završila energetsku obnovu Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec, te obnovila krovište škole, Općina je pristupila rekonstrukciji Trga sv. Jelene na kojem se izvode radovi na ugradnji novih opločnika, uređuje se hortikultura te će se izgraditi fontana, ali i opremiti i proširiti dječje igralište čime će Šenkovec dobiti novo uređeno centralno okupljalište mještana.

Načelnik Meglić upoznao je župana s investicijama i projektima koji su u tijeku. U Knezovcu se, investicijom Županijske uprave za ceste Međimurske županije i Općine Šenkovec, kompletno obnovila glavna ulica, uredilo autobusno stajalište, pješačko-biciklistička staza, kao i sustav odvodnje oborinskih voda. U Šenkovcu se uređuje šetnica u Parku prijateljstva te se izvode ulaganja na izgradnji novih pješačkih staza.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content