Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi na izgradnji nove školske sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija

Datum objave: 15. veljače 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i ravnateljica Osnovne škole Sveta Marija Gorana Šavora Peter obišli su radove na izgradnji školske sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija koji ovih dana vidljivo napreduju.

Pri kraju je I. faza radova vrijedna više od 4 milijuna kuna, od čega je više od 2 milijuna kuna osigurala Međimurska županija u svojem proračunu. Buduća sportska dvorana bit će povezana s postojećom školskom zgradom, a dogradit će se još dvije učionice kako bi učenici nastavu pohađali u jednoj smjeni i omogućio im se produženi boravak. Ukupna površina jednodijelne dvorane iznosit će više od 1.233 m², uključujući prizemlje, kat dvorane s tribinama i dvije učionice.

Radovi I. faze obuhvaćaju zidarske i betonske radove, a u II. fazi slijedi uređenje i opremanje dvorane iz čega proizlazi ukupna vrijednost projekta od 11 milijuna kuna, koje će zajednički financirati Općina Sveta Marija i Međimurska županija. Izgradnjom i opremanjem dvorane otvorit će se niz novih mogućnosti za osnovnoškolce, ali i sve mještane općine, osobito udruge koje svojim radom pridonose očuvanju kulturne baštine mjesta.

Na radnom sastanku u prostorijama Općine, načelnica je župana informirala o aktualnim projektima koje se provode na području Općine, planovima za ovu godinu kao i aktivnostima Udruga s područja općine, a otvorena je i tema energetske obnove škole, za koju je župan Posavec rekao je da je projektna dokumentacija spremna te da se čekaju EU natječaji za prijavu. Projektom izgradnje sportske dvorane u Svetoj Mariji, Međimurska županija nastavlja kontinuirani rad na stvaranju što boljih uvjeta obrazovanja za učenike osnovnih škola.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content