Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec dodijeljena je Erasmus akreditacija

Datum objave: 10. veljače 2022.

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec prošle je godine usvojila „Europski razvojni plan škole 2021.-2027.“, a jednu od planiranih aktivnosti već su ostvarili – dodijeljena im je Erasmus akreditacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u razdoblju od 2022. do 2027. godine.

U okviru programa Erasmus+, koji je pokrenut još 2014. godine, stvorene su brojne mogućnosti za mobilnost i suradnju u području obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta. Na natječaju za dodjelu Erasmus akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, od prijavljenih 26 ustanova, 12 je zadovoljno uvjete natječaja kvalitetom te zaslužilo dodjelu Erasmus akreditacije, a među njima svoje mjesto pronašla i Ekonomska i trgovačka škola Čakovec. „Prošle godine obilježili smo stoljeće djelovanja škole, ponosni smo na brojne uspjehe i aktivnosti, a naši učenici postižu odlične rezultate na brojnim natjecanjima, stoga je vrijeme da krenemo u novu priču, da krenemo u osvajanje svijeta. Ovu priliku iskoristit ćemo kao jednu od stepenica prema daljnjem ostvarivanju strateških ciljeva koje smo si zadali u okviru Europskog razvojnog plana, ali i šire.“, poručila je ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Kukolić Vinković.

Dodjela Erasmus akreditacije veliko je priznanje školskom projektnom timu predvođenom Dunjom Siročić koji je uložio dodatne napore sudjelujući u osmišljavanju, prijavi i provedbi raznih projekata. Erasmus akreditacija je nagrada svim nastavnicima  i učenicima koju su do sada sudjelovali u brojnim projektima te motivacija za uključivanje u buduće projekte.

Pohvale na predanom radu na promicanju kvalitete obrazovanja ravnateljici i djelatnicima Ekonomske i trgovačke škole Čakovec uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec. Tri međimurske srednje škole, Gospodarska škola Čakovec, Srednja škola Čakovec i Srednja škola Prelog, prošle su godine dobile Erasmus povelju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, stoga je akreditacija koja je stigla u ETŠ nastavak kontinuiranog unaprjeđenja mobilnosti i korak više za učenike strukovnih zanimanja.

Dodjeljivanje akreditacije znači da nam je do kraja 2027. godine olakšana prijava za dodjelu sredstava za sudjelovanje u Erasmus+ projektima. Nismo novi na tom području jer smo već ranije sudjelovali u takvim programima, no cilj nam je obnoviti i proširiti međunarodnu mrežu. Nismo zaboravili na učenike s manje prilika, učenike s poteškoćama u razvoju, pripadnike nacionalnih manjina, slabijeg imovinskog stanja koje ćemo potaknuti da se uključe u mobilnosti kako bismo poboljšali inkluziju i ojačali im samopouzdanje.“, poručuju profesorice članice projektnog tima Dunja Siročić, Jasmina Zaborski i Antonija Mikuša Zeko koje su zajedno s ravnateljicom županu predstavile zacrtane ciljeve vezane uz akreditaciju.

Učenici će imati priliku obavljati praktičnu nastavu u inozemstvu zahvaljujući kojoj će biti konkurentniji na tržištu rada, a novi Erasmus projekti zasigurno će pridonijeti još većoj atraktivnosti Ekonomske i trgovačke škole Čakovec prilikom upisa u prve razrede. ETŠ trenutno ima oko 600 učenika kojima je uz redovnu nastavu, na raspolaganju niz fakultativnih predmeta kojima šire svoje znanje i vještine. Učenici u školi mogu učiti čak 6 jezika, a jedini u Hrvatskoj imaju priliku učiti švedski jezik u okviru fakultativne nastave.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content