Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Belica je dobitnica dva prestižna priznanja, a uskoro dobiva i moderni sportski teren

Datum objave: 9. veljače 2022.

Načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi i župan Međimurske županije Matija Posavec u prostorijama Općine potpisali su Sporazum o sufinanciranju radova na izgradnji sportskog igrališta – atletske staze sa sportskim borilištima u Belici. Nova atletska staza smisleno je smještena uz Osnovnu školu Belica te će se koristiti za potrebe osnovnoškolske nastave i provođenje pedagoških aktivnosti, ali i svih mještana općine. Imat će 6 staza, bacalište kugle, zaletište i skakalište za skok u dalj te skok u vis kao i malonogometno igralište s prirodnom travom unutar atletske staze na kojoj će biti postavljena tartan podloga.

Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu, poticanje što većeg broja građana da se bave rekreacijom politika je razvoja Međimurske županije, koja ponosno nosi titulu Europske regije sporta za 2022. godinu – istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec, dodavši kako je Međimurska županija kandidirala i projekt unutarnje obnove sportske dvorane Graditeljske škole u Čakovcu.

Općina Belica najbolja je općina u Hrvatskoj u odvojenom prikupljanju otpada te time može stati uz bok najnaprednijim europskim sredinama. Dok je hrvatski prosjek ispod 20%, općina Belica sa svojih 79,76% ispunjava cilj koji je propisala Europska unija za odvajanje otpada. Općina Belica osvojila je prestižnu nagradu National Geographica Hrvatska „Žuti okvir 2021“ u kategoriji Održiva industrijalizacija i inovativnost, naglasio je načelnik Zvonimir Taradi, istaknuvši ponos što su mještani najviše doprinijeli održivosti, razvoju zemlje znanja, zaštiti okoliša i ljudskih vrijednosti: „Naši mještani imaju stečenu kulturu brige za okoliš. Mnogi su radili u zapadnim zemljama gdje se odvaja otpad i takvu stečenu naviku prenijeli su doma.“

Općina Belica osim „Žutog okvira“ osvojila prestižnu titulu „Općina prijatelj djece“

Općina Belica dobila je status "Općina – prijatelj djece" kao rezultat brojnih aktivnosti koje općina poduzima kako bi najmlađim mještanima osigurala uvjete za bezbrižno i veselo djetinjstvo. Priznanje također ukazuje da se radi o mjestu koje sustavno ulaže u odrastanje djece, izgradnju lokalne zajednice i sredine ugodne za život.

Na radnom sastanku župana Posavca s načelnikom Općine i ravnateljem Osnovne škole Belica Antunom Žulićem dogovorena je zamjena toplinskih instalacija u Područnoj školi u Gardinovcu, podrška u adaptaciji ulaznog prostora Osnovne škole Belica, kao i obnova dijela Doma kulture u Gardinovcu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content