Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 08. veljače 2022.

Datum objave: 8. veljače 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 304 uzorka, od čega su evidentirana 183 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 60,2% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 400 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 3 289. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 110 409 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 73 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 12 pacijenata, otpušteno je 17 pacijenata, 5 pacijenta je na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, ženska osoba stara 81 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 31. 1. 2022. do 06. 02. 2022. godine, 777 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 125 na području grada Mursko Središće, 240 na području grada Preloga, 73 na području općine Belica, 19 na području općine Dekanovec, 36 na području općine Domašinec, 28 na području općine Donja Dubrava, 112 općine Donji Kraljevec, 24 općine Donji Vidovec, 61 općine Goričan, 26 općine Gornji Mihaljevec, 32 općine Kotoriba, 114 općine Mala Subotica, 335 općine Nedelišće, 59 općine Orehovica, 94 općine Podturen, 61 općine Pribislavec, 51 općine Selnica, 94 općine Strahoninec, 63 općine Sveta Marija, 141 općine Sveti Juraj na Bregu, 61 općine Sveti Martin na Muri, 62 općine Šenkovec, 72 općine Štrigova i 41 općine Vratišinec.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content