Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec posjetio Kotoribu i održao sastanak s načelnikom Dariom Friščićem

Datum objave: 4. veljače 2022.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, u četvrtak, 3. veljače 2022.godine, posjetio je Općinu Kotoriba te održao radni sastanak s načelnikom Općine Dariom Friščićem. Najprije su obišli radove na upravno-poslovnoj zgradi u centru Kotoribe koja je pred samim završetkom.

Trenutno se uređuje okoliš i parkiralište, a nakon što se u novu zgradu presele poslovni subjekti koji posluju u staroj zgradi u blizini, slijedi rušenje spomenute stare zgrade. Na tom mjestu bit će potrebno urediti okoliš, a dio prostora je u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Nova će zgrada uskoro središtu Kotoribe pružiti potpuno novu i modernu vizuru, a u njega bi se trebao useliti i matični ured.

Župan i načelnik održali su radni sastanak i dotaknuli se brojnih tema od važnosti za mještane Kotoribe. Dogovoren je nastavak provođenja laboratorijskih pretraga, tj. vađenja krvi u Domu zdravlja u Kotoribi, a bilo je govora i o boljoj organizaciji rada Ispostave hitne medicinske pomoći u Kotoribi. Općina Kotoriba priprema i projekt rekonstrukcije potkrovlja Knjižnice i čitaonice Kotoriba. Župan Posavec istaknuo je mogućnost sufinanciranja rada Knjižnice i čitaonice Kotoriba. Spomenut je i projekt rekonstrukcije i dogradnje objekta u Sportskom parku u Kotoribi kojeg provodi NK Graničar uz sufinanciranje Općine Kotoriba, a čijim završetkom će mjesto dobiti moderan i multifunkcionalan sportski objekt.

Načelnik Friščić upozorio je i na loše stanje ceste od Kotoribe prema Goričanu koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Spomenutom cestom od 'eko asfalta' koja je puna rupa nitko nije zadovoljan, a Općina Kotoriba intenzivno radi na pronalasku adekvatnog rješenja za taj problem. Zbog toga će župan zatražiti očitovanje Županijske uprave za ceste, kao prijedlog rješenja.

Nakon konstruktivnog razgovora, župan Posavec je za kraj načelniku Friščiću zahvalio na gostoprimstvu i dobroj suradnji te dodao da je Međimurska županija na raspolaganju Općini Kotoriba za pomoć u svim planovima i projektima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content