Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Karatisti Karate kluba Globus među najboljima u svijetu

Datum objave: 26. siječnja 2022.

Međimurje u 2022. godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta zahvaljujući sjajnim sportašima i udrugama, a među sportašima koji su se u 2021. okitili zlatnim medaljama su članovi Karate klub Globus iz Čakovca.

Aida Trstenjak i Sven Strahija osvojili su srebro na Svjetskoj ligi u Veneciji, na kojoj je nastupilo 2435 natjecatelja iz 54 država. Sven Strahija je ovim rezultatom ušao u top 9 kadeta svijeta, dok je Aida Trstenjak jedina natjecateljica na svijetu u mlađim kadetkinjama koja je uspjela izboriti dva finala Svjetske lige, osvojivši srebrenu medalju u Limassoli i Veneciji.

Za reprezentaciju Hrvatske na Prvenstvu Balkana nastupili su Sven Strahija i Josip Slukić te su u ekipnom dijelu natjecanja s kadetskom i juniorskom reprezentacijom osvojili brončane medalje, a Sven je osvojio i srebrenu medalju u kadetima pojedinačno.

Uspješni karatisti Karate kluba Globus na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u Međimurje su donijeli čak četiri naslova prvaka Hrvatske, dvije srebrne medalje i četiri bronce. Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske Lura Strahija, Aida Trstenjak, Petar Slukić i Sven Strahija osvojili su zlatne medalje i postali dvostruki prvaci Hrvatske, čime je Karate klub Globus jedan od rijetkih klubova koji se može pohvaliti s četiri dvostruke krune u jednoj godini.

Mnoge zapažene rezultate mladi karatisti ostvarili su i na Prvenstvu Hrvatske gdje je Leona Gulija postala kadetska prvakinja Hrvatske, a Ema Marčec, Sara Novak, Ana Filipović, Lovro Farkaš, Kristian Topličanec i Josip Slukić osvojili su brončane medalje u juniorskoj konkurenciji, dok su Filip Novak i Kristian Topličanec u kategoriji seniora osvojili brončane medalje. Na Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste Tino Panić osvojio je srebrenu medalju, dok je Ervin Šoltić osvojio broncu.

Karatisti su odlične rezultate postigli i na Otvorenom prvenstvu Austrije, na Budapest Openu kao i na Svjetskoj ligi u Instanbulu gdje su osvojili peto i deveto mjesto u konkurenciji juniora.

Ekipa mladih kadetkinja u sastavu Aida Trstenjak, Laura Strahija i Korina Klarić osvojila je naslov ekipnih prvakinja Hrvatske, dok su mlađi kadeti u sastavu Sven Strahija, Marko Lepoglavec i Ivan Garaj bili ekipni viceprvaci Hrvatske, a juniori Nikola Topličanec, Josip Slukić i Lovro Farkaš bili su ekipno brončani. Time su se plasirali i među tri najbolja kluba u Hrvatskoj.

Svoje uspješne rezultate karatisti su predstavili županu Međimurske županije Matiji Posavcu i voditeljici Odsjeka za civilno društvo i sport Mariji Radiković, koji su im čestitali na impresivnim rezultatima i zaželjeli puno uspjeha na sljedećim natjecanjima, ali i poručili kako će i dalje imati podršku Međimurske županije. „Vidjeti ovakve rezultate i uspjeh koji ste postigli u ovim izazovnim vremenima zaista je vrijedno svake pohvale. Ponosni smo na vaš uložen trud i postignute rezultate, ali i na činjenicu kako svojim odličnim rezultatima i vi potvrđujete da Međimurje s razlogom nosi titulu Europske regije sporta“, poručio je župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content