Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posljednji ispraćaj dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i županijskog vijećnika Franje Bukala

Datum objave: 15. siječnja 2022.

U Društvenom domu Podbrest održana je komemoracija za Franju Bukala, dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i vijećnika Skupštine Međimurske županije, koji je preminuo u petak, 14. siječnja 2022. godine u 68 godini života nakon duge i teške bolesti.

Svoj mandat načelnika Općine Orehovica obnašao je u razdoblju od 2001. do 2021. godine, za vrijeme kojeg je svojim predanim radom unaprijedio život mještanima. Ostat će zauvijek upisan u knjigu povijesti Međimurja, kao osoba zahvaljujući kojoj su učinjeni mnogi pomaci u njegovom rodnom Podbrestu, u Općini Mala Subotica u kojoj je bio zamjenik načelnika i u Općini Orehovica kojoj je posvetio punih 20 godina kao načelnik. Najponosniji je bio na izgradnju Osnovne škole i sportske dvorane u Orehovici, ali i na rad svih udruga i klubova na području općine. Svojim svakodnevnim radom, požrtvovnošću pokazao je pravu vrijednost posvetivši život radu za opće dobro, a nakon godina stjecanja iskustva rado je dijelio svoje znanje s mlađim generacijama. Za svoj rad primio je i najvišu županijsku nagradu, Nagradu Zrinskih 2015. godine.

Počast su mu uz članove obitelji odali izaslanstvo Međimurske županije, Skupštine Međimurske županije, Općine Orehovica, njegovi prijatelji i brojni sumještani, a prigodnim govorima oprostili su se članovi Lovačkog društva Prepelica Mala SuboticaDVD-a Podbrest, načelnica Općine Orehovica Dijana Novak, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Međimurske županije Nenad Hranilović, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Posljednji ispraćaj održan je u subotu, 15. siječnja 2022. godine u 14:00 sati, na groblju u Podbrestu.

Fotografija: STUDIO M, Studio VIPRO

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content