Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan završni sastanak projekta HEPAKid2

Datum objave: 12. siječnja 2022.

Međimurska županija dio je europskog projekta HEPAKid2 te je u sklopu programa posjetila Gymnasticke Centrum Bratislava gdje se održao završni sastanak projekta koji je započeo 2020. godine, a čiji je glavni koordinator DSR SUPERKID Zagreb.

Sudionici iz Portugala, Slovenije, Hrvatske i zemlje domaćina Slovačke stigli su u prvi gimnastički klub Gymnasticke Centrum na Wolkrovu u Bratislavi, gdje je predsjednik kluba Tibor Letko predstavio gimnastičke treninge za uzrast od 5 do 9 godina, a ujedno i pojasnio organizacijske strategije i ciljeve, različite programe za djecu te upotrebu upravljanja sportskim objektima i implementacija dobre prakse u Slovačkoj. Predstavnicima su također prezentirana dostignuća kluba i osvajači Olimpijskih medalja.

22. listopada 2021., sudionici projekta HEPAKid2 prisustvovali su treningu djece u dobi od 4-5 godina koji se zajedno s roditeljima održavao u gimnastičkom objektu Gymnasticke Centrum u Murochovi u Bratislavi. Temeljem viđenog, Tibor Letko opisao je i prezentirao potrebe i strategije programa motivacije za djecu te dobi.

Službeni posjet završio je diskusijom o prezentiranim treninzima i projektima. Zaključak projekta temelji se na mogućnosti izrade zajedničkog dokumenta s primjerima dobre prakse Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Portugala. Predstavnice Međimurske županije bile su Morana Kiš i Kristina Kovačević.

Acticle Hepakids2 Bratislava (eng)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content