Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 05. siječnja 2022. - Danas i u petak cijepljenje samo cjepivom Moderna i Janssen, sutra se ne obavljaju testiranja

Datum objave: 5. siječnja 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 365 uzoraka, od čega je evidentirano 126 pozitivnihnalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 34,5% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 409. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 93 565 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpušteno je 8 pacijenata, 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Zbog kašnjenja isporuke cjepiva Pfizer, danas 05. siječnja i u petak 07. siječnja 2022. cijepljenje će se provoditi samo Moderna cjepivom, 1.,2., i 3. dozom i Janssen (J&J) cjepivom.

Sutra, u četvrtak, 6. siječnja 2022. neće se obavljati PCR testiranja i testiranja brzim antigenskim testovima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content