Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio nova vozila za sanitetski prijevoz, međimurske zdravstvene ustanove u dinamičnom su investicijskom razdoblju

Datum objave: 4. siječnja 2022.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije dobio je dva nova sanitetska vozila kako bi se omogućio što kvalitetniji, sigurniji i ugodniji prijevoz koji kroz godinu koristi više od 28 000 pacijenata. Ključeve novih vozila vrijednih 705 000 kuna ravnateljici ZHM-a MŽ Vladimiri Križaj-Grabant i predsjedniku Upravnog vijeća ZHM-a MŽ Dragi Starčeviću predali su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić-Grlač.

Djelatnost sanitetskog prijevoza početkom 2021. godine pripojena je Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, koji trenutno ima 16 vozila u uporabi za spomenutu vrstu prijevoza pacijenata. „Jedno vozilo sanitetskog prijevoza na godinu prijeđe oko 60 000 kilometara, a cijeli vozni park ima oko 780 000 prijeđenih kilometara godišnje. Sanitetski prijevoz koristi se na osobni zahtjev pacijenata, planirane prijevoze, za prijevoz pacijenata na preglede, hemodijalize, ali i za hitne slučajeve, a godišnje naši djelatnici prevezu oko 28 000 pacijenata.“, pojasnila je ravnateljica ZHM-a MŽ Vladimira Križaj-Grabant koja je istaknula da sanitetski prijevoz ima 8 timova, a svaki tim čine jedan vozač i jedna medicinska sestra ili tehničar.

Vozila opremljena sustavom za prihvat inkubatora za prijevoz nedonoščadi

Nova vozila sanitetskog prijevoza nabavljena su postupkom javne nabave i opremljena tako da odgovaraju svim zakonskim standardima. Vozila su prilagođena za 5 sjedećih i 1 ležećeg pacijenta, a ono što je među najvažnijim prednostima suvremene opreme koju sadrže je da imaju sustav za prihvat inkubatora za prijevoz nedonoščadi. Kompletan iznos nabave od 705 000 kuna financiran je sredstvima Međimurske županije.

Ova investicija samo je jedna u nizu od aktivnosti koje Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije poduzima kako bi unaprijedila djelatnost sanitetskog prijevoza, ali i hitnog prijevoza pacijenta. Rekonstruirani su prostori za potrebe pacijenata i djelatnika sanitetskog prijevoza investicijom vrijednom gotovo 2 milijuna kuna, odrađene su edukacije djelatnika, nabavljena je zaštitna oprema, sva vozila opremljena su dodatnom medicinskom opremom, a opremljena je i radionica koja održava vozila.

Kontinuirano podižemo kvalitetu zdravstvene usluge za naše pacijente. Važno nam je da se osjećaju sigurno, udobno te da naši zdravstveni djelatnici na raspolaganju imaju suvremenu opremu i uvjete rada. U tijeku je adaptacija prilaza Zavodu za hitnu medicinu i Županijskoj bolnici Čakovec, rekonstrukcija Odjela dječje i abdominalne kirurgije, Zavod za javno zdravstvo MŽ će dobiti novi kat s laboratorijima, a krećemo i s energetskom obnovom Županijske bolnice Čakovec, jednim od najvažnijih zdravstvenih projekata, što znači da je pred nama dinamična godina po pitanju investicija u zdravstvo u Međimurju.“, zaključno je kazao župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonjom Tošić-Grlač predao ključeve novih vozila ravnateljici ZHM-a MŽ Vladimiri Križaj-Grabant i predsjedniku Upravnog vijeća ZHM-a MŽ Dragi Starčeviću.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content