Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pred našim mladima važna godina – sredinom 2022. Savjet mladih MŽ preuzima predsjedanje Koordinacijom županijskih savjeta. Župan Posavec: „Glas mladih mora se čuti još snažnije!"

Datum objave: 16. prosinca 2021.

Savjet mladih Međimurske županije održao je svoju 4. sjednicu, posljednju u ovoj godini. Na dnevnom redu sjednice bilo je sedam točaka, među kojima Program rada i financijski plan Savjeta za 2022. godinu i planiranje aktivnosti za naredno razdoblje.
Pred članovima Savjeta mladih Međimurske županije važna je godina. Naime, u drugoj polovini 2022. godine naši mladi preuzet će predsjedavanje Koordinacijom županijskih savjeta te će ugostiti predstavnike savjeta mladih iz ostalih županije. Cilj Koordinacije županijskih savjeta mladih je zajedničko zagovaranje interesa mladih prema višim institucijama i tijelima te koordinacija rada lokalnih savjeta mladih. Koordinacija županijskih savjeta mladih okuplja svih 20 županijskih savjeta mladih i Savjet mladih Grada Zagreba. Predsjedavanje Koordinacijom  rotacijski se izmjenjuje svakih šest mjeseci, a uz predsjedavajuću županiju glavna tijela čine glavni tajnik, međunarodni tajnik i tajnik za suradnju s Hrvatskom zajednicom županija. U prvoj polovini 2022. godine Koordinacijom predsjeda Savjet mladih Dubrovačko-neretvanske županije, a u drugoj predsjedanje Koordinacijom preuzima Savjet mladih Međimurske županije. Kako bi predsjedanje prošlo što uspješnije, podršku u organizaciji i planiranju aktivnosti pružio im je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je prisustvovao sjednici.
Istaknuo je da je 2022. godina u kojoj naši mladi preuzimaju predsjedanje Koordinacijom specifična po tome što ju je Europski parlament službeno proglasio Europskom godinom mladih, a Međimurje će od 1. siječnja ponosno nositi titulu Europske regije sporta. Stoga će se članovi Savjeta mladih Međimurske županije brojnim aktivnostima uključiti u programe kojima će Međimurska županija obilježiti ove važne titule.
Naša zadaća je da potaknemo što veći broj mladih da se aktivno uključe u ključne procese i javne politike na lokalnoj, nacionalnoj, ali i europskoj razini. Naša mladež brojnim inicijativama, projektima, rezultatima i uspjesima svakodnevno potvrđuje da je sposobna, proaktivna i svojim znanjem želi mijenjati svijet na bolje, stoga želimo da se glas mladih još jače čuje.“, kazao je župan Posavec.
Nakon usvajanja zapisnika s 3. sjednice Savjeta mladih Međimurske županije, usvojen je izvještaj s 13. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske održane u Slavonskom Brodu od 9. do 11. srpnja 2021. godine i izvještaj s 14. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske održane u Gospiću. Predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije Ana Maria Babić podnijela je izvještaj o aktivnostima Savjetima održanima od posljednje sjednice te je pojasnila Program rada i financijski plan Savjeta mladih Međimurske županije za 2020. godinu i planirane aktivnosti za naredno razdoblje, a njih zaista ne nedostaje.
Pojačat će suradnju s organizacijama civilnog društva, tijelima lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave, kao i s lokalnim Savjetima mladih u Međimurskoj županiji kojih djeluje vrlo mali broj. Zato će nastojati pružiti potrebnu podršku lokalnim savjetima mladih s područja Međimurske županije pri obavljanju aktivnosti te ih poticati na rad za dobrobit mladih u njihovoj lokalnoj sredini, ali i našoj županiji. Sudjelovat će u svim važnim obilježavanjima u organizaciji Međimurske županije, sjednicama Koordinacije županijskih savjeta mladih i Nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih. Također, namjera im je potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji sa savjetima mladih drugih županija koje za to iskažu interes.
Savjet mladih Međimurske županije broji 11 članova i isto toliko zamjenika članova, članovi su: Ana Maria Babić (zamjena Paula Štefan), Petra Horvatić (zamjena Lorena Palačić), Deni Pečarko (zamjena Mihael Bedi), Hugo Mađarić (zamjena Ana Dukić), Dora Tuksar (zamjena Tin Plaftak), Klara David (zamjena Anja Slana), Stjepan Dodlek (zamjena Petar Gašparić), Mia Haramija (zamjena Silvestar Pofuk), Marko Štefan (zamjena Karla Posavec), Marko Hlišć (zamjena Vedran Jalšovec) i Tanja Novak (zamjena Karla Štefan).
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content