Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Odjel neonatologije Županijske bolnice Čakovec stigli novi vrijedni uređaji

Datum objave: 13. prosinca 2021.
Odjel neonatologije Županijske bolnice Čakovec od danas je bogatiji je za dva nova uređaja vrijedna oko 278 550 kuna. Riječ je o naprednom inkubatoru i uređaju za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi i nedonoščadi, a vrijedna donacija stigla je u ime Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” i Udruge navijača Dinama BBB.
 
Odjel neonatologije i rađaone u potpunosti je obnovljen 2018. godine investicijom Međimurske županije vrijednom više od 5 milijuna kuna, a Županijska bolnica Čakovec i Međimurska županija nastavile su s uvođenjem novih trendova, nabavkom suvremene opreme i podizanjem razine usluga kako bi djeca i rodilje dobili najbolju moguću skrb. Nakon što su u prosincu 2012. godine donirali inkubator i neinvazivni respirator, devet godina kasnije, zahvaljujući donaciji za koju su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji "Palčići za Hrvatsku", Klub roditelja nedonoščadi "Palčić" i Udruga navijača Dinama BBB, donirali su Odjelu neonatologije napredni inkubator Giraffe Carestation vrijedan 56.250,00 kuna i uređaj Wilaflow Elite za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi vrijedan 122.300 kuna.
 
To je već druga takva donacija čakovečkoj bolnici, pojasnila je predsjednica “Palčića” Željka Vučko. Dodala je da je riječ o nastavku akcije „Vratimo Palčiće u Petrovu”, pokrenute neposredno nakon potresa u Zagrebu. “Bilo je nemoguće zaustaviti taj val ljudske dobrote i kao nastavak rodila se akcija ‘Palčići za Hrvatsku’ kojom opremamo ostatak Hrvatske, odnosno bolnice koje su iskazale potrebu za uređajima”, rekla je Vučko.
Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović istaknuo je da će novi uređaji znatno pomoći u kvaliteti zbrinjavanja najmlađih pacijenata. “Radi se o zbrinjavanju nedonoščadi, a znamo da su ta djeca iznimno osjetljiva na sve ono što ih dočeka u vanjskim uvjetima”, podsjetio je Šegović. Dodao je da su u bolnici osigurali sve da trudnice rađaju na najsigurniji način i da dijete koje se rodi dobije najbolju moguću skrb. Voditeljica Odjela neonatologije u čakovečkoj bolnici Bernarda Medlobi Vinković rekla je kako će novi uređaji, osim kvalitetnijeg zbrinjavanja novorođenčadi, pridonijeti poboljšanju konačnog ishoda, zdravlja i kvalitete života takve djece.
Izvor: Županijska bolnica Čakovec
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content