Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obrtnička komora Međimurja povodom 27 godina djelovanja dodijelila diplome i priznanja uspješnim obrtnicima; nagrada za životno djelo pripala Božidaru Horvatu iz Knezovca

Datum objave: 10. prosinca 2021.

Obrtnička komora Međimurja obilježila je dvadeset i sedam uspješnih godina djelovanja svečanom proslavom održanom u Prelogu na kojoj su dodijeljene diplome i priznanja uspješnim obrtnicima, kao i plaketa „Majstor godine“ i nagrada za životno djelo „Obrtnik Međimurja“.
Prije dvadeset i sedam godina, 9. prosinca. 1994. godine, održana je osnivačka skupština Obrtničke komore Međimurske županije kojom su međimurski obrtnici ponovno dobili svoju komoru ukinutu 90-ih godina prošlog stoljeća.
Na gotovo tri desetljeća djelovanja i rada na promicanju i zaštiti interesa međimurskih obrta iznimno je ponosan predsjednik Obrtničke komore Međimurja Boris Lukovnjak. „“Dvadeset i sedam godina velik je broj. Tijekom tih godina mnogo se obrta otvorilo, s mnogima smo rasli od samih početaka. Najnižu stopu obrta imali smo u 2018. godini, samo 1 195, a danas smo ponosni što imamo čak 300 obrta više. Mnoge aktivnosti ne bismo mogli realizirati bez pomoći Županije i međimurskih gradova i općina te im na tome veliko hvala, posebice u ovim izazovnim vremenima.“, kazao je Lukovnjak. Dodao je da se na nacionalnoj razini priprema racionalizacija sustava regionalnih obrtničkih komora: „Gajimo veliku nada da se naša županijska komora ipak neće ugasiti jer su ju obrtnici zajedno stvarali godinama.“
Proslava obljetnice prilika je za isticanje pojedinaca koji su svojim radom doprinijeli razvoju, promociji i časnom zvanju obrtnika. Nagrada za životno djelo i statua „Obrtnik Međimurja“ dodijeljena je Božidaru Horvatu, serviseru vatrogasnih aparata iz Knezovca, za 31 godinu rada u obrtništvu kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija, te za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva.
Plaketu „Majstor godine“ za postignute značajne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga, za postignute visoke rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja uručena je Ivanu Višnjiću, zidaru iz Podbresta, Sandri Novak, ugostiteljici iz Čakovca i Josipu Markati, elektroinstalateru iz Hodošana.
Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su Marko Panić, elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca, Kristina Strniščak, kozmetičarka iz Merhatovca, Davor Mesarić, ugostitelj iz Čakovca, Ivica Ladić, soboslikar - ličilac iz Čakovca i Robert Varga, tajnik Obrtničke komore Međimurja.
Priznanjem za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu i razvoj obrtništva, odnosno za 20 godina rada nagrađeni su: Zvonimir Kolar, informatičar iz Šenkovca, Stjepan Horvat, ugostitelj iz Mihovljana, Zdenko Piknjač, soboslikar-ličilac iz Čakovca, Mirjana Smrtić, vlasnica servisa za čišćenje iz Turčišća, Marinko Borlinić, informatičar iz Čakovca, Dragan Turk, proizvođač unutarnjih i vanjskih sjenila iz Murskog Središća, Damir Berta,  staklar iz Kotoribe, Stjepan Bajkovec, autoprijevoznik iz Totovca, Ivan Kos,  autoprijevoznik iz Brezovca, Krunoslav Korunić, autoprijevoznik iz Slakovca, Zlatko Novak, vlasnik marketinškog obrta iz Miklavca, Christian Posavec, krojač iz Murskog Središća, Stjepan Furdi, obrađivač plastike iz Preloga, Siniša Vrbanec, tesar iz Mihovljana, Tihomir Žuljić, peradar iz Donjeg Vidovca, Davor Fileš, informatičar iz Čakovca, Branka Blagus, informatičarka iz Strahoninca, Sanja Zamuda, cvjećarka iz Pušćina i Siniša Poljak, peradar iz Svete Marije.
U 2021. godini porast broja obrtnika u Međimurju
Okupljene uzvanike pozdravio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek koji je istaknuo zadovoljstvo što se svečanost Komore po prvi puta održava upravo u Prelogu. Čestitke na nagrađenim obrtnicima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio važnost obrtnika i obrtništva za Međimurje. „Čestitam vam na hrabrosti, upornosti i požrtvovnosti kojom činite međimursko gospodarstvo uspješnim, a Međimurje ponosim. Na svom poslovnom putu imate veliku podršku Obrtničke komore Međimurja kojoj čestitam na velikih dvadeset i sedam godina rada. Trenutno imamo 1504 registriranih obrta u Međimurju. Takvom brojkom posljednji put smo se mogli pohvaliti prije ekonomske krize, 2008. godine, što je još jedna potvrda dobrog rada i sinergije koju imamo u županiji.“, istaknuo je župan Posavec.
Proslavi obljetnice nazočili su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predstavnici obrtničkih komora susjednih županija i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židarić koji je međimurskih obrtnicima uručio priznanja Hrvatske obrtničke komore za 2021. godinu.
Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija primili su Pučko otvoreno učilište Čakovec, Tatjana Lukman, profesorica iz Graditeljske škole Čakovec, Blaženka Dasović, profesorica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Jesenka Pleh, profesorica iz Tehničke škole Čakovec i Branko Stanić, profesor iz Tehničke škole Čakovec.
Priznanjem Hrvatske obrtničke komore  za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija nagrađeni su Vladimir Čmrlec, vulkanizer iz Donje Dubrave, Boris Pogorelec, košaraš iz Kotoribe, Drago Šegović, autolimar iz Šenkovca, Radovan Škrobar, strojobravar iz Stanetinca i Dragutin Vabec, staklar iz Murskog Središća, a Poveljom Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija nagrađeni su Nenad Šimunić, informatičar iz Čakovca, Kristina Strniščak, kozmetičarka iz Merhatovca i Marko Panić, elektroinstalater iz Donjeg Mihaljevca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content