Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 26. studenoga 2021.

Datum objave: 26. studenoga 2021.

Danas u Međimurju 143 pozitivne osobe od 347 testiranih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 347 uzoraka, od čega su evidentirana 143 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 41,2% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija prijavljeno je 12 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.
U protekla 24 sata oporavilo se 216 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 487. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 80 073 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 109 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 10 osoba, otpušteno je 11 osoba, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Umrle su 3 osobe, muške osobe stare 65, 77 i 89 godina.
Sutra masovno cijepljenje u Murskom Središću, sljedeće subote u Čakovcu
Sutra, 27. studenog 2021. masovno cijepljenje provodit će se u Murskom Središću, u školskoj sportskoj dvorani u terminu od 9:00 do 13:30 sati. Na cijepljenje se dolazi bez prethodne najave, a cijepit će se s 1., 2., i 3., dozom svim dostupnim cjepivima.
U subotu, 4. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (trijaža Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije), u subotu, 11. prosinca 2021. godine u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, a u subotu, 18. prosinca 2021. godine u Murskom Središću. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima.
Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9:00 u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na ustanove socijalne skrbi da u suradnji s izabranim liječnikom provedu docjepljivanje 3. dozom svojih korisnika i djelatnika te da intenzivnije prate obolijevanje unutar ustanove, bez obzira na cijepni status i  obvezna testiranja. Također, apelira na sve poslodavce, koji prema ranijim odlukama trebaju imati  imenovanog covid koordinatora, na obvezu provedbe svih epidemioloških mjera (obaveza nošenja maski, distanca, higijena, prozračivanje prostorija, dezinfekcija, posebice u garderobama, sanitarnim čvorovima i kantinama), organizaciju rada tako da se rad organizira u više smjena, rad od kuće, odnosno u skladu s epidemiološkom situacijom. U onim školama u kojima se bilježi veće grupiranje oboljele djece i/ili nastavnog osoblja, prijedlog je da se organizira rad po modelu C, odnosno online.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content