Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započeli radovi revitalizacije parka u Centru znanja Međimurske županije

Datum objave: 22. studenoga 2021.

U sklopu provedbe projekta „ECO BRIDGE“ započeli su radovi revitalizacije parka „Centar znanja“, a temeljit će se na poštivanju prirodnih, povijesno prostornih, oblikovnih i ambijentalnih karakteristika parka u nekadašnjem vojnom kompleksu, ali s novom nadogradnjom koja će biti prihvatljiva za stvaranje novih staništa za ptice, sisavce, biljke i drveće.

Radovi na revitalizaciji parka uključuju:

  • revitalizaciju postojećih i stvaranje novih staništa za ptice, kukce i male sisavce
  • redefiniranje postojećih kolnika u pješačke staze,
  • obnovu postojeće vegetacije i sadnju nove,
  • postavljanje pametnih klupa,
  • uvođenje pametne rasvjete i
  • postavljanje vanjskog prostora za okupljanje ("amfiteatar")

Provedba  projekta „ECO BRIDGE“ sufinancira se sredstvima EU iz programa Interreg V-A prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Međimurska županija u svojstvu partnera na projektu od rujna 2020. sudjeluje u provedbi projekta prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske.

Ukupna vrijednost projekta je 1.372.557,10 EUR, a udio Međimurske županije je 442.840,00 EUR od čega će 85% biti sufinancirano od strane EU dok je 15% vlastito sufinanciranje. Trajanje projekta je 24 mjeseca.

Cilj projekta je poboljšanje prirodnih staništa ptica u pograničnom području. Ideja projekta utemeljena je u činjenici da Hrvatska i Mađarska dijele prirodne resurse u pograničnom području te su povezane rijekama Murom i Dravom. U projektu „ECO BRIDGE“ fokus je na pitanjima koja se tiču stabilnosti lokalnih eko-sustava, okoliša te staništa domaćih posebnih vrsta ptica.

Sadržaj je isključiva odgovornost  Međimurske županije i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content