Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izaslanstvo Međimurske županije predvođeno zamjenikom župana odalo počast vukovarskim žrtvama

Datum objave: 18. studenoga 2021.

Nekoliko tisuća ljudi iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u četvrtak, 18. studenoga u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.  Uz brojne branitelje iz Međimurja, sugrađanke i sugrađane, predstavnike Policijske uprave Međimurske, Zrinske garde Čakovec i pripadnike Hrvatske vojske, međimursku delegaciju u Vukovaru predvodio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.
Međimurska delegacija obilježavanje je započela odavanjem počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i policijskim službenicima s područja Međimurske i Varaždinske županije, na Trpinjskoj cesti i kod ruševine zgrade bivšeg Borovo Commercea u Vukovaru. Uz zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivca, počast je odalo izaslanstvo Varaždinske županije predvođeno županom Anđelkom Stričakom, predstavnici Policijske uprave međimurske, predstavnici PU varaždinske,  kao i predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga s područja Međimurske i Varaždinske županije. Bivši pripadnik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ Ivica Nerer u Vukovar je stigao biciklom, a kod spomenika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti dočekali su ga predstavnici udruge „PUMA“. Poštovanje i pijetet odali su i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije, Zrinske garde Čakovec te Varaždinske građanske garde.
Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec zajedno sa međimurskom delegacijom sudjelovao je u  Koloni sjećanja koja je prošla gradom Vukovarom prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, gdje je odana počast žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content