Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Podijeljena priznanja svim sudionicima akcije "Čiji je vrt najljepši - Josip Radek Hari za svoj prekrasan vrt osvojio prvo mjesto

Datum objave: 15. studenoga 2021.

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Međimurskim novinama i ove je godine provela akciju  „Čiji je vrt najljepši“ kojom se želi potaknuti stanovnike Međimurja na održavanje i uljepšavanje okućnica. Vrhunac akcije proglašenje je pobjednika i dodjela priznanja svim sudionicima, a proglašenju su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.
"Gotovo 50% gostiju koji posjećuju Međimursku županiju kao jedan od glavnih motiva dolaska navode prekrasnu prirodu i uređen krajolik. Ovaj podatak jedan je od aduta na kojima gradimo našu turističku ponudu. Međimurci tradicionalno uređuju svoje okućnice, no s obzirom na našu samozatajnost i skromnost, akcija "Čiji je vrt najljepši" služi da ih pohvalimo i predstavimo javnosti njihove prekrasne oaze.", kazao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. 
Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza žiri je obišao 21 sudionika iz cijelog Međimurja. S nekima je to bio ponovni susret budući da su redovni sudionici ovog natječaja, no najviše je bilo novih kandidata koji su s ponosom predstavili svoju okućnicu i samozatajno se pohvalili njenim uređenjem.
Žiri su činile Vlasta Vugrinec, Božena Malekoci Oletić, Sanja Heric i Dora Vadlja, a pred njima je bio težak zadatak. Svaki vrt poseban je na svoj način, stoga je svaki sudionik akcije primio priznanje kao pohvalu i poticaj za daljnje uređivanje vrta. 
Nada Novak iz Vratišinca, Draženka Novak iz Strahoninca, Marija Lovrek iz Nedelišća, Danijela Vadlja iz Čakovca, Ivanka Bene iz Pušćina, Nada i Franjo Kolarić iz Donjeg Kraljevca, Verica i Marko Sente iz Pretetinca, Ivan Cerovec iz Svetog Jurja u Trnju, Marija Prekupec iz Gardinovca, Antonija Bedić iz Novog Sela Rok, Blaženka Vuković iz Čakovca, Ljubica Ribić iz Podturna,  Radmila Žižek iz Križovca, Marija Jambrošić iz Podturna i Marija Kerovec iz Podturna primili su priznanja, dok je Angela Ciglar iz Male Subotice nagrađena priznanjem za najljepši cvijet. Agneza Juras iz Orehovica primila je nagradu za najegzotičniju biljku u vrtu, a Paulina Plačko iz Kotoribe za najljepši ručno rađeni vrtni ukras.
Najljepšim vrtom proglašen je vrt u Okruglom Vrhu Josipa Radeka Harija iz Čakovca. Drugo mjesto pripalo je Vanji Detić Veseli iz Šenkovca, a treće mjesto osvojila je Katarina Sarić iz Mačkovca. Čestitke svim sudionicima uputili su zamjenik župana Grivec i direktor Međimurskih novina Novak. 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content